Herää Löytämään Jumalan Tahto Omaan Elämääsi

Day 8 of 8 • This day’s reading

Devotional

Miten pysyn Jumalan tahdossa?


Seiso hernepellollasi!


 


Toisesta Samuelin kirjasta 23 voimme lukea Daavidin ”sankareista”, joka oli pieni joukko erityisen taitavia sotureita. Se ei ollut suuri armeija, mutta se oli sinnikäs armeija, ikään kuin korkeasti koulutettu erityisyksikkö. Nämä sankarit olivat hämmästyttävän taitavia käsittelemään aseitaan. Raamatussa kerrotaan, että he pystyivät halkaisemaan hiuksen lingollaan – vasemmalla kädellä! (2 Chronicles 12:2.) Luvussa kuvataan yksityiskohtaisesti ryhmän muutaman jäsenen urotöitä. He olivat parhaista parhaimpien parhaita!
Nämä miehet olivat todellisuuden supersankareita, jotka saisivat Rambon näyttämään partiolaistytöltä. Yksi heistä oli Jooseb-Bassebet. Hän ”heilutti keihästään kahdeksansadan kaatuneen yli yhdellä kertaa” (2 Sam 23:8). ”Abisai… heilutti keihästään kolmensadan kaatuneen yli” (jae 18). Benaja, Joojadan poika, surmasi ne kaksi mooabilaista sankaria, ja hän laskeutui alas ja tappoi lumituiskun aikana leijonan kaivoon. Myöskin surmasi hän egyptiläisen miehen, sen uhkean miehen. Egyptiläisellä oli keihäs kädessä, mutta hän meni häntä vastaan ainoastaan sauva kädessä. Ja hän tempasi keihään egyptiläisen kädestä ja tappoi hänet hänen omalla keihäällään” (jakeet 20-21). Suosikkini Daavidin urhojen joukossa on kuitenkin Samma. 
”Hänen jälkeensä Samma, Aagen poika, hararilainen. Kerran olivat filistealaiset kokoontuneet yhteen joukkoon, ja siellä oli peltopalsta, kokonaan hernettä kasvamassa. Ja väki pakeni filistealaisia, mutta hän asettui keskelle palstaa, sai sen pelastetuksi ja voitti filistealaiset; ja niin Herra antoi suuren voiton.” (2 Sam 23:11-12)


 


Joidenkin tutkijoiden mielestä toisessa Samuelin kirjassa mainittu Samma voisi olla sama mies, jota Tuomarien kirja 3:31 kutsuu Samgariksi. Tämä tappoi 600 filistealaista häränpistimellä! Oli miten oli, mutta yksi asia on varma: Samma saavutti ylivoimaisen voiton mahdottomassa tilanteessa, ja hänen rohkeutensa ja jaloutensa kautta Jumala toi Israelille suuren voiton. Katsotaan tarkemmin Samman tarinaa. 
Oli tavallinen päivä Israelissa. Ihmiset tekivät päivittäistä työtään. Kaupungin ulkoreunoilla, kaukaisella pellolla, joukko peltotyömiehiä oli korjaamassa vaatimatonta hernesatoa. Yhtäkkiä peltopalstan ylle lankesi varjo kukkuloilta, kun sadat filistealaiset ilmestyivät täydessä taisteluvarustuksessa. Ihmisten sydämiin iski pelko. Nämä työläiset olivat maalaisia, joilla oli vain lapioita, kuokkia ja muita maataloustyökaluja. He tiesivät, etteivät pärjäisi ammattimaista armeijaa vastaan. Pellolle jääminen tarkoittaisi lähes varmaa kuolemaa. He katsoivat peltopalstaansa, joka sijaitsi merkityksettömällä maa-alueella, ja ymmärsivät ettei kannattaisi vaarantaa henkeään ja terveyttään palstan puolustamiseksi. Niinpä he pudottivat työkalunsa ja juoksivat henkensä edestä. 
 Tarina olisi päättynyt tähän, mutta filistealaisten vahingoksi pellolla oli tuona päivänä yksi mies, joka ei ollut vain maalainen tai peltotyöntekijä, vaan hän oli soturi. Hän oli yksi Daavidin ”sankareista”. Samma oli ehkä suurin soturi, joka on koskaan elänyt, ja tästä tulisi hänen voittoisin taistelunsa. Samman tarinan perusteella haluaisin antaa sinulle kolme viisauden sanaa, joiden uskon auttavan sinua pysymään Jumalan tahdossa. Hänen tarinansa paljastaa kolme luonteenpiirrettä, joiden uskon olevan välttämättömiä, jos haluat päästä pitkälle ja toteuttaa Jumalan tahdon elämässäsi: tinkimättömyys, keskittyminen ja pitkäjänteisyys. 
Pyhän Hengen kautta meidät on varustettu elämään hedelmällistä ja tehokasta elämää, niin että saavutamme kaiken sen, mitä Jumalalla on meille. Paholainen ei pärjää sille Hengelle, joka asuu meissä. Suurempi on hän, joka on meissä, kuin se, joka on maailmassa. Paholaisella on salainen ase: häirintä. Jos paholainen ei voi pysäyttää meitä, se yrittää saada meidät toiselle raiteelle häirinnällä, ja sitten taas uudella häirinnällä. Paholainen tietää sen, minkä me itse usein unohdamme: että olemme kilpailussa aikaa vastaan. Jokainen minuutti, joka vie meidät sivuun Jumalan kutsumuksesta, on minuutti lähempänä taistelun loppua. Paholainen käyttää jopa ”hyviä” asioita häiriötekijöinä, jos se voi pitää meidät poissa parhaista asioista, jotka Jumalalla on meidän varallemme. 
Jaakobin kirjeessä 4:14 elämäämme kuvataan ”savuksi, joka hetkisen näkyy ja sitten haihtuu”. Yhden päivän tunnit eivät riitä kaiken tekemiseen. Elämässäsi ei ole tarpeeksi vuosia siihen, että eläisit kaikkea varten. Suonissasi ei ole tarpeeksi verta, että vuodattaisit sitä kaiken tähden. Siksi on tärkeää valita taistelunsa viisaasti, olemaan häiriintymättä ja uhrata ”paras” ”hyvän” alttarilla. 
Ensimmäisessä korinttolaiskirjeessä 9:24 Paavali kehottaa meitä juoksemaan elämämme juoksun niin että saavutamme voittopalkinnon. Voittoon tähtäävä juoksija suuntaa katseensa maaliviivaan ja pyrkii sinne koko voimallaan. Voittoon tähtäävä juoksija on päättänyt panna kaiken muun sivuun palkinnon tähden. 
Reinhard Bonnke kertoi kerran minulle siitä, kuinka eräs sanomalehti oli levittänyt ilkeitä valheita hänestä. Hänen ystävänsä, jotka ajattelivat hänen mainettaan, kehottivat häntä lähettämään vastineen. Mutta kun Reinhard Bonnke rukoili, Herra vastasi sanoen: ”Sinä olet minun elonkorjaajani. Älä pysäytä leikkuupuimuria pyydystääksesi hiiren!”
Paavali kehottaa meitä ”välttämään mielettömiä riitakysymyksiä ja sukuluetteloita ja kinastelua ja kiistoja laista, sillä ne ovat hyödyttömiä ja turhia” (Tiitus 3:9). Huomaathan, ettei Paavali kutsunut riitakysymyksiä, kinasteluja ja kiistoja synneiksi, vaan hän kutsui niitä hyödyttömiksi ja turhiksi. Vaikka jokin asia ei ole synti, se voi silti viedä meidät pois siitä, mikä on tärkeää. Siksi Paavali kehotti meitä olemaan häiriintymättä, vaan keskittymään siihen, mikä on tarpeellista ja hyödyllistä. 
Olemme puhuneet paljon Jumalan tahdosta elämääsi varten. Muista kuitenkin, että myös paholaisella on oma suunnitelmansa sinua varten, ja sen tarkoituksena on tehdä sinusta tehoton ja hedelmätön. Paholainen tahtoisi sinun pysäyttävän leikkuupuimurin metsästääksesi hiiriä. Jos vihollinen ei voi estää sinua, se yrittää viedä sinut toiselle raiteelle. Se yrittää johtaa sinut pois tehtävästäsi. Älä kiinnitä siihen mitään huomiota. Pidä katseesi palkinnossa, jatka taistelua keskellä peltoasi ja juokse juoksusi niin että saat voittopalkinnon!
Taistelu on Herran! Sinun osuutesi on olla kyseenalaistamatta, ja sinun osuutesi on totella ja pysyä lujasti pellolla, kunnes Jumala antaa sinulle voiton. Seiskäämme kaikki omilla pelloillamme. Ettei meitä löydettäisi istumasta televison ääressä, vaan saappaat nyöritettyinä, keskellä sitä peltoa, jonne Jumala on meidät lähettänyt. Älä koskaan antaudu, älä peräydy, älä antaudu viholliselle! Kestä loppuun asti, ja Jumala antaa sinulle voiton. Tässä on kyse Jumalan iankaikkisen valtakunnan tulevaisuudesta.