Herää Löytämään Jumalan Tahto Omaan Elämääsi

Devotional

Herran äänen kuuleminen
Entä jos ajattelet Jumalan puhuneen sinulle, mutta et ole aivan varma? Totuus on, että joskus Jumalan ääni on helppo tunnistaa ja joskus ei. Jos epäilet mielessäsi onko jokin ajatuksesi Jumalasta vai ei, kysy itseltäsi seuraavat kysymykset: 
• Onko se raamatullista? 


Jos vastaus on ei, silloin olet jo saanut vastauksen. Jumala ei koskaan kehota sinua tekemään mitään, mikä on vastoin hänen tahtoaan.  


• Aiheuttaako se sekaannusta sydämessäni? 


Jos vastaus on kyllä, silloin kokemasi asia ei luultavasti ole Jumalalta, koska hän ei aiheuta epäjärjestystä (1 Kor 14:33). Jumala saattaa haastaa meitä ajattelemaan eri tavalla asioista tai kurottautumaan uudelle tasolle uskossa, mutta hän ei luo sekaannusta tai epäilystä ja riitaa, joka usein liittyy siihen.   


• Antaako se rauhan sydämeeni? 


Jeesuksen äänen myötä tulee tietoisuus taivaallisesta rauhasta. Paholainen puolestaan käyttää kiirettä, painetta ja pelkoa ajaakseen ihmisiä eteenpäin. Kun Jumala puhuu, hänen sanansa ei useimmiten ole ajava, vaativa, aggressiivinen tai ”sinun täytyy tehdä tämä heti tai muuten…!” -tyyppinen.   


• Olenko hiljentänyt omat haluni ja itsekkyyteni? 


Oman kaipauksemme, intressiemme ja mielipiteidemme ääni voi helposti sekoittua Jumalan ääneen. Varmistaaksemme, että kuulemme Jumalan äänen, meidän on tunnistettava omat halumme ja itsekkyytemme ja neutralisoitava ne tietoisesti. Mitä kovempi oman tahtomme ääni on, sitä hiljaisempi on Jumalan ääni. Ja päinvastoin, mitä hiljaisempi oman tahtomme ääni on, sitä kovempi on Jumalan ääni. 
Jumala puhuu kansalleen Henkensä kautta. Haasteena on oppia kuulemaan hänen äänensä ja sitten yksinkertaisesti totella päättäväisesti, uskossa ja rakkaudessa. ”Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia” (Room 8:14).