Herää Löytämään Jumalan Tahto Omaan Elämääsi

Day 1 of 8 • This day’s reading

Devotional

Onko Jumalalla todella suunnitelma minun elämälleni?


Eräs 25-vuotias taiteilija ja kuvanveistäjä oli ahkerassa työssä 1500-luvun alussa työstäen jättimäistä kylmäää marmorijärkälettä vasaralla ja taltalla. Muut taiteilijat olivat hylänneet kiven, koska siinä oli virheitä, joten se seisoi useita vuosikymmeniä koskemattomana ennen kuin nuori kuvanveistäjä näki siinä jotakin kaunista. Kun häneltä kysyttiin, miksi hän teki niin kovasti työtä vanhan kiven kimpussa, hän vastasi: “Koska kivessä on enkeli, joka haluaa tulla ulos.” Vajaan kolmen vuoden kuluttua nuori taiteilija, Michelangelo, paljasti mestariteoksensa: yli kaksimetrisen veistoksen, joka tänään tunnetaan koko maailmassa Daavidina. 


Kaikki käsityöläiset tietävät, että ennen kuin mestariteos luodaan, se on olemassa luojansa mielessä. Ennen kuin sivellin koskettaa kangasta, taltta koskettaa kiveä, savi asetetaan valajan pyörän ääreen, taiteilija luo maalauksen, veistoksen tai saviesineen, ennen kuin taiteilijalla on mitään konkreettista esitettävää, hänellä on ensiksi unelma. Taiteilija näkee mielessään mitä tulee luomaan ennen kuin se tulee näkyviin fyysisessä maailmassa. Michelangelo näki jotakin tuossa kivenjärkäleessä ennen kuin kukaan muu näki. Toiset taiteilijat näkivät mahdottomia virheitä ja epätäydellisyyttä, mutta Michelangelo näki mestariteoksen, joka oli vangittu tuohon hylättyyn kiveen, ja hän teki ahkerasti työtä vapauttaakseen sen esiin. 


Meidän Jumalamme on mestaritaiteilija! Ajattele luomistyön ääretöntä ihmettä, joka langenneessakin muodossaan antaa meille hetkellisen aavistuksen Luojan nerokkuudesta. Ikuisessa mielessään hän näki jokaisen yksityiskohdan jo silloin, kun mitään ei vielä ollut. Ajattelepa tätä: maailmankaikkeuden arkkitehti puhui maailman olevaksi mutta muotoili Aadamin omin käsin ja puhalsi häneen hengen omalla suullaan! Jumala on kruunannut luomakunnan mestariteoksella, joka on erinomainen, koska se on suuren Luojan ”käsityötä”! Ja Jumala jatkaa ihmiskunnan muotoilemista omilla käsillään. Psalmissa 139:13 sanotaan: ”Sillä sinä olet luonut minun munaskuuni, sinä kudoit minut kokoon äitini kohdussa.”


Maailmankaikkeuden mestari, iankaikkinen, kuolematon, näkymätön ja kaikkitietävä Jumala teki sinut omin käsin! Mutta ennen kuin hän alkoi kutoa sinua kokoon äitisi kohdussa, hän näki sinut iankaikkisessa mielessään, pienimpiä yksityiskohtia myöten. Ja ennen kuin olit edes syntynyt, hänellä oli unelma sinun elämästäsi. Muotoillessaan sinua äitisi kohdussa hän ehkä sanoi: ”Teen tästä pojasta vahvan, rohkean ja pelottoman miehen”” tai ”Teen tästä pikkutytöstä mahtavan profeetan omalle sukupolvelleen!” Olipa hänen unelmansa sinua varten mikä tahansa, yksi asia on varma: hänen tahtonsa sinun elämäsi suhteen on enemmän kuin voisit pyytää tai ajatella!
Jumalalla todella on suunnitelma sinun elämääsi varten! Eikä ainoastaan suunnitelma, vaan hyvä suunnitelma: äärettömän paljon enemmän kuin voisit pyytää tai ajatella.
Tällä luottamuksella voimme siis aloittaa matkamme katse kiinnitettynä Jeesukseen, joka on uskomme alkaja ja täyttäjä. Tiedä että hän, joka aloitti hyvä työn sinussa, saattaa sen loppuun Kristuksen Jeesuksen päivään saakka!