Herää Löytämään Jumalan Tahto Omaan Elämääsi

Devotional

Jumalan yleinen ja erityinen tahto


Eräs mies pyysi hiljattain minulta neuvoa hyvin vaikeaan tilanteeseen. Mies oli aviomies ja isä, mutta oli päättänyt jättää vaimonsa toisen naisen takia. Hän tunsi tuon toisen naisen olevan hänen ”sielun kumppaninsa”, ja mies uskoi Jumalan puhuneen hänelle ja kehottaneen eroamaan ensimmäisestä vaimostaan ja menemään naimisiin toisen kanssa. Kun hän pyysi minulta neuvoa asiassa, tiesin välittömästi mikä Jumalan tahto tilanteessa oli. Sanoin miehelle selvästi, että Jumala ei tahdo hänen jättävän vaimoaan toisen naisen vuoksi ja ettei Jumala ollut kehottanut häntä tekemään niin. 
Sinä ehkä kysyt: ”Kuinka tiesit sen? Puhuiko kuuluva ääni taivaasta sinulle? Saitko profeetallisen sanan?” Ei, minun ei tarvinnut edes rukoilla sitä. Tiesin, että Jumalan tahto tälle miehelle ei ollut jättää vaimoaan ja tehdä aviorikosta (Matt 5:28), koska Jumala on sanonut sen meille sanassaan. 
Kun alamme etsiä Jumalan tahtoa elämäämme varten, Herra tuntuu tarjoavan äärettömästi erilaisia vaihtoehtoja, ja tämä voi tuntua hämmentävältä. Hyvä uutinen on se, että Jumala on jo paljastanut hyvin paljon omasta tahdostaan sanassaan – kutsun tätä ”Jumalan yleiseksi tahdoksi”. Mutta yleisen tahtonsa lisäksi Jumalalla on jotakin räätälöityä juuri meitä jokaista varten. Kutsun tämä ”Jumalan erityiseksi tahdoksi”. 
On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että Jumalan erityinen tahto elämässämme ei koska käy vastaan hänen yleistä tahtoaan – sitä mitä hän on jo sanonut sanassaan. Tämän ymmärtäminen auttaa meitä luovimaan ylettömän vaihtoehtojen määrän lävitse ja eliminoimaan sekasorron välittömästi. Jos esimerkiksi kuulet äänen, joka kehottaa sinua avaamaan kristillisen striptease-klubin tai aloittamaan kristillisen huumekartellin, voit olla varma ettei ääni ollut Jumalan. 
Nämä ovat ehkä ääriesimerkkejä, mutta ongelma ei ole niin kaukaa haettu kuin voisi ajatella. En lakkaa hämmästelemästä niitä asioita, joita on kautta historian tehty siinä luulossa, että toimittiin Jumalan tahdon mukaan, vaikka todellisuudessa tehtiin täysin Jumalan ilmoitetun sanan vastaisesti. Jumalan tahtoa toteuttaviksi kristityiksi tunnustautuneet ihmiset lähtivät ristiretkille keskiajalla. Tuona aikana tehdyt raakuudet eivät olisi voineet olla enempää Jeesuksen opetusten vastaisia. Ku Klux Klan käyttää sekin Raamattua oikeuttaakseen vastenmielisen toimintansa. Jeesuksen mukaan nämä vihamieliset hurskastelijat ovat sydämeltään murhaajia. Monet ihmiset ovat todellakin tehneet hirvittäviä asioita Jumalan nimessä. Monet heistä ovat vilpittömästi uskoneet tekevänsä Jumalan tahdon. Mutta mitään tällaista sekaannusta ei tarvita, koska Jumala on selkeästi ilmoittanut yleisen tahtonsa meille sanassaan. Kunpa vain tekisimme siitä kompassimme ja oppaamme!
Sinua varten yksilönä on olemassa jotakin ainutlaatuista, ja sinun tulee löytää se itse. Mutta Jumalan tahdon etsintä omaa elämäämme varten täytyy alkaa Jumalan sanasta. Kun seuraamme raamatullisia periaatteita, pystymme navigoimaan vaihtoehtojen ja mahdollisuuksien valtamerellä joutumatta haaksirikkoon. 
Muista että Jumala ei koskaan kutsu sinua tekemään mitään, mikä on vastoin hänen sanaansa. Jos opimme mukautumaan Jumalan sanaan, saamme hämmästyä siitä kuinka asiat asettuvat paikoilleen. Teethän Jumalan sanasta kompassisi ja oppaasi tänään!