Herää Löytämään Jumalan Tahto Omaan Elämääsi

Day 3 of 8 • This day’s reading

Devotional

Jumala on kiinnostunut matkastamme, ei ainoastaan määränpäästämme


Ihanien pienten lasten isänä voin paljastaa, että kun lapset kiipeävät autoon, heillä on vain yksi asia mielessään: päämäärään pääseminen. Kun viiden tunnin ajomatkasta on kulunut viisi minuuttia, lapseni alkavat kysellä: ”Ollaanko jo perillä? Ollaanko jo perillä? Ollaanko jo perillä?” Eikä jatkuva kysely lakkaa ennen kuin olemme määränpäässä. 
 Monet meistä olemme samanlaisia Jumalan tahdon suhteen elämässämme. Haluamme päästä nopeasti perille. Haluamme kuulla GPS-paikantimen äänen sanovan: ”Olet saapunut määränpäähän.” Aikaväli Jumalan kutsun ja sen toteuttamisen välillä saattaa kuitenkin olla pitkä. Meidän tulee ymmärtää, että matka on tärkeä prosessi, joka on erittäin tärkeä Jumalalle. Se prosessi, jossa seuraamme kuuliaisina häntä askel askeleelta, tuntemattomien paikkojen, koettelemusten ja vaikeuksien läpi, on merkittävä osa kehitystämme ja valmistautumistamme. 


 


Eräänä päivänä pieni poika sattui näkemään perhosen, joka yritti päästä ulos kotelostaan. Hän päätti auttaa kamppailevaa perhosta, mutta revittyään kotelon auki hän huomasi että sisällä oleva perhonen oli näivettynyt ja heikko – niin hento että se pian kuoli. Lapsi ei ymmärtänyt, että kotelosta työntäytyminen oli välttämätön osa perhosen kehitystä. Ilman kotelon tarjoamaa ponnistelua perhosella ei ole voimaa jäädä henkiin, kun se tulee esiin. 


Jumala käyttää matkaa opettaakseen meille uskoa, jalostaakseen luonnettamme ja varustaakseen meitä suurempiin haasteisiin, jotka ovat edessä. ”Jos sinä jalkamiesten kanssa juokset ja ne sinut väsyttävät, kuinka sinä kävisit kilpaan hevosten kanssa?” (Jer 12:5). Ilman matkaa emme useimmiten olisi valmiita astumaan Jumalan täydelliseen tahtoon. Matka ei ole tarpeellinen ainoastaan Jumalan tahdon toteuttamiseksi elämässämme, vaan monella tapaa se on olennainen osa Jumalan tahtoa elämässämme. 


Jos olet nyt etsimässä Jumalan tahtoa, olet jo itse asiassa osittain toteuttamassa sitä. Jumala lupaa Psalmissa 32:8 ”opettaa sinua ja osoittaa sinulle tien, jota sinun tulee vaeltaa”. Joten älä ajattele, että koska et tänään tiedä Jumalan tahtoa, ettet olisi edistymässä. Jotakin on tapahtumassa juuri nyt. Sinun uskoasi ja kestävyyttäsi koetellaan. Hengellisiä korviasi viritetään, kun kuuntelet Jumalan Hengen ääntä. Saat eteesi epäilyksiä ja kysymyksiä. Käyt ehkä läpi suurta taistelua, mutta tuo kamppailu on osa prosessia, jossa synnytät esiin kaiken sen, mitä Jumala tahtoo tehdä elämässäsi. Jumala valmistaa meidät aina etukäteen siihen, mitä hänellä on meidän varallemme! Prosessi saattaa olla epämukava, mutta se on kuitenkin välttämätön. Pysy reitillä, sillä hyviä asioita on tulossa sinulle!
Ota seuraava askel kuuliaisuudessa tänään! Ja muista että tuntemattomien asioiden, koettelemuksien ja vaikeuksienkin keskellä Jumala on kanssasi. Hän kääntää kaiken tuntemattoman merkittäväksi ja tarkoituksenmukaiseksi kehitykseksi. Se on valmistelua sille mahtavalle määränpäälle, joka hänellä on varattuna sinulle.