Heilige Geest – Zijn Wij Brandbaar of Onbrandbaar?

Heilige Geest – Zijn Wij Brandbaar of Onbrandbaar?

DAY 6 OF 7

Jouw Oorspronkelijke Zalving


Je bent een unieke schepping, door God aangesteld en gezalfd voor Zijn doeleinden en voor jouw bepaalde tijd en seizoen. “’Niets zal hem deren zolang hij leeft’” (Deut. 33:25, NBV). In plaats van je zorgen te maken over wat je niet hebt, kun je beter in geloof uitstappen om God in en door je heen te laten werken. Op de pinksterdag riepen de 120 niet om een dubbele zalving. NIEMAND VERLIET DE BOVENKAMER MET TWEE VUURVLAMMEN BOVEN ZIJN HOOFD!! Iedereen had één vlam (zie Hand. 2:3), maar die ene vlam representeerde wel het volledige vuur van God; Zijn gezag, kracht en glorie.


Overal in de wereld waar ik kom, vraagt altijd wel iemand: “Bid alstublieft voor mij want ik wil graag uw zalving.” Mijn antwoord? “Denkt u, dat als ik u mijn zalving geef, ik zonder naar huis zal gaan? Nee toch?” Maar er is een heerlijk geheim: Als jij de zalving van Reinhard Bonnke zou krijgen, zou je een kopie worden van mij. Ik kan je zeggen dat ik niet graag een kopie van een kopie zou willen zijn – en God wil dat ook niet voor jou.


Als je iets wilt weten over de aard van God, kijk dan maar eens naar de natuur. Meer van 7,5 miljard mensen hebben allemaal unieke vingerafdrukken. Geen twee bladeren, van welke boom dan ook, hebben dezelfde structuur. Waarom? Omdat God niet kopieert; Hij is de Schepper. Hij produceert alleen ORIGINELEN en opereert niet als een kopieerapparaat. De vlam op jouw hoofd is zo persoonlijk dat hij jouw naam draagt. Hij is speciaal voor jou op maat gemaakt en zou ongeschikt zijn voor iemand anders. Niemand op aarde kan God op precies dezelfde manier als jij dienen! Jij bent uniek – en dat is jouw zalving ook!

About this Plan

Heilige Geest – Zijn Wij Brandbaar of Onbrandbaar?

Jij hebt een dynamische, dodenopwekkende kracht in jou! Evangelist Reinhard Bonnke heeft krachtige lessen en dynamische ‘powerpoints’ geschreven over de Heilige Geest. Elke serie zal jouw ideeën over de Heilige Geest, ze...

We willen CfaN Christ For All Nations bedanken voor het verstrekken van dit plan. Ga voor meer informatie naar: http://www.cfan.eu

About The Publisher