Heilige Geest – Zijn Wij Brandbaar of Onbrandbaar?

Heilige Geest – Zijn Wij Brandbaar of Onbrandbaar?

DAY 5 OF 7

Wij Schieten Tekort


We zijn geschapen om afhankelijk te zijn van de genade en kracht van God. Zonder Hem kunnen we niets (zie Joh. 15:5). Onze bekwaamheid komt van Hem (zie 2 Kor. 3:5). God plaatst Zijn Geest in ons omdat wij Hem nodig hebben om ons te troosten, te leiden en zelfs om ons te corrigeren. Hij activeert Zijn gaven en kracht in ons voor Zijn opdracht; geestelijke toerusting voor een geestelijke opdracht.


We horen niet onze eigen zaak te beginnen met geestelijk kapitaal en krachtmiddelen die ons onafhankelijk maken. We zijn geen genoegzame kleine ‘christussen’. We ontvangen non-stop uit Zijn volheid, zoals de ranken van een wijnstok sap krijgen. We zijn geen aparte wijnstokken, maar zijn vervuld van Zijn volheid (zie Kol. 2:10, NBV).


We zijn niet geroepen om de hele wereld in te trekken met onze eigen kleine krachtcentrale, zodat mensen zullen denken dat wij geweldig zijn. We zouden ons eigen charisma kunnen showen en een uurtje lang de vonken er vanaf laten spatten. We zouden dan echter al heel snel zonder brandstof komen te zitten. We zijn namelijk geen generatoren, maar geleiders van Zijn kracht. We lezen in Efeziërs 1:22-23 (NBV): ‘… de kerk, die zijn lichaam is, de volheid van Hem die alles in allen vervult.’ Hij moet ons vullen en door ons heen bewegen. ‘Zo kunnen jullie geen vrucht dragen als jullie niet in Mij blijven’ (zie Joh. 15:4, NBV).

Scripture

About this Plan

Heilige Geest – Zijn Wij Brandbaar of Onbrandbaar?

Jij hebt een dynamische, dodenopwekkende kracht in jou! Evangelist Reinhard Bonnke heeft krachtige lessen en dynamische ‘powerpoints’ geschreven over de Heilige Geest. Elke serie zal jouw ideeën over de Heilige Geest, ze...

We willen CfaN Christ For All Nations bedanken voor het verstrekken van dit plan. Ga voor meer informatie naar: http://www.cfan.eu

About The Publisher