Gjueti Thesari 1

Dita 5 nga 5 • Leximi i kësaj dite

Devocional
Miqtë përgjithmonë (dhe gjithmonë, dhe përgjithmonë)

Grepi


A keni pasur frikë ndonjëherë se ishte një përbindësh poshtë shtratit tuaj, ose në dollapin tuaj dhe ishit të sigurt që kur dritat të fikeshin ai do të dilte?


Ndoshta të gjithë kanë! Ju bën të pyesni veten se nga ju erdhën këto ide? Për këtë arsye, pse kemi frikë nga gjëra, ndonjëherë edhe gjëra të çuditshme?


Njerëzit kanë frikë nga të gjitha llojet e gjërave të çmendura. Ne nuk po flasim për gjëra të tilla si rrufetë ose gjarpërinjtë, apo edhe kllounët, por gjëra që nuk janë as të frikshme. A e dini se ka njerëz që kanë frikë nga perimet (lachanophobia). Ka njerëz që kanë frikë nga butonat (koumpounophobia). Njerëzit të cilët kanë frikë nga ngjyra e purpurt (porfirofobia). Njerëzit që kanë frikë nga ora (kronomentrofobia). Ose në lidhje me frikën për t'u parë nga një rosë (anatidaephobia)?


Ekziston një gjë, gjë me të vërtetë e rëndësishme, edhe pse kurrë nuk kemi nevojë të kemi frikë. Bibla na tregon.

Libri


Sepse unë jam i bindur se as vdekja, as jeta, as engjëjt, as pushtetet, as fuqia dhe as gjërat e tashme as gjërat e ardhshme, as lartësitë, as thellësitë, as ndonjë tjetër krijesë, nuk do të mund të na ndajë nga dashuria e Perëndisë që është në Jezus Krishtin, Zotin tonë.       Romakëve 8: 38-39
Shiko


Çfarë thotë ky fragment që nuk duhet të kemi frikë? Është e drejtë - kurrë nuk duhet të shqetësohemi për humbjen e dashurisë së Zotit. Ai do të jetë gjithmonë për ne! Uau! Kjo do të thotë që ju keni një marrëdhënie që nuk mund të prishet kurrë - nga asgjë! Ai është miku ynë, Ati ynë dhe Perëndia ynë përgjithmonë.


Por prit një minutë. Ka diçka të keqe që mund të ndodhë. Marrëdhënia jonë nuk mund të prishet kurrë, por shoqëria jonë mundet. Me fjalë të tjera, nëse mëkatoni - bëni diçka kundër Zotit - keni një problem. Ai është akoma atje, por gjërat janë ngatërruar. Ju keni një mur midis jush dhe Zotit. Ky mur ju bën të ndiheni të mjeruar. Ju nuk mund të flisni lirshëm me Të. Ju ndiheni të turpëruar.  Atëherë që ju duhet t'i rregulloni gjërat përsëri.


Atëherë, çfarë duhet të bësh? Kur të keni prishur shoqërinë tuaj me Zotin, duhet të filloni duke pranuar atë që keni bërë gabim dhe të kërkoni falje. Ashtu si me çdo mik, kur keni bërë diçka kundër tyre, duhet t’i kërkoni ndjesë dhe t’i kërkoni t’ju falë.


Pra, së pari ju synoni të qëndroni larg mëkatit dhe afër Zotit. Por atëherë, nëse mëkati hyn, ju doni ta gozhdoni atë menjëherë. Ju dëshironi të ktheheni menjëherë në shoqëri të ngushtë, ku Zoti mund të bëjë gjëra të mrekullueshme në jetën tuaj.

Merr


Merrni një minutë kohë tani për t'u lutur, që të qëndroni afër Tij. Pastaj, kërkoni nga Ai që t'ju ndihmojë të shmangni mëkatin. Më në fund, falenderojeni Atë që Ai kurrë nuk do të largohet nga ju dhe do t'ju dojë gjithmonë. Ju kurrë nuk keni nevojë për frikë.


Meqë ra fjala, jeni më të mirët!


Dr. Andy


Në qoftë se ti nuk e ke lexuar akoma, merr pak minuta kohë ta lexosh Gjuetinë e Thesarit të Pocket-Manga ose mund ta shkarkosh Aplikacionin i Gjuetisë së Thesarit.


Ju mund ta gjeni Gjuetinë e Thesarit në faqen e internetit : 


https://sq.treasurehuntproject.com/