Gjueti Thesari 1

Dita 3 nga 5 • Leximi i kësaj dite

Devocional
Për Lavdinë e Tij. 


Grepi


A e keni lexuar “Gjuetinë e Thesarit”? E mbani mend në pjesët komike djalin që torturohej nga ngacmuesit? Ngacmuesit i kapën syzet dhe ai nuk mund të shihte. Hikari u përpoq të ndihmonte..


Po sikur dikush që ju e njihnit të ngacmohej, çfarë do të bënit? Imagjinoni sikur po ecni një ditë dhe dëgjoni dikë që bërtet. Kur afroheni, shihni se dikush po keqtrajton një shok të klasës. Çfarë do të bësh? Nëse ju e ndihmoni, edhe ju mund të jeni në shënjestër. Do ta shmangeni? A do të përballeni me të? A do të jesh trim? Do të vraponi?


Të gjithë duam miq që do të na ndihmojnë ne. Kur jemi në rrezik, të gjithë duam një mik që do të luftojë për ne. Për fat të mirë, kemi një mik të tillë. Jezusi është miku më i madh, sepse Ai u ngrit për ne dhe na shpëtoi, edhe pse kjo do të thoshte se Atij do t'i kushtonte shumë shtrenjtë. Ai jo vetëm që i kushtoi atij një pjesë të jetës, por i kushtoi të gjithë jetën e Tij.


Ekziston një varg i shkurtër në Bibël që përshkruan plotësisht atë që Ai bëri për ne.


Libri


Ai vet i barti mëkatet tona në trupin e Tij mbi drurin e kryqit që ne, të vdekur për mëkate, të rrojmë për drejtësi; dhe me vurratat e Tij ju u shëruat.

1 Pjetrit 2:24


Shiko


Cila ishte arsyeja që Jezusi shkoi në kryq?


Kështu që, Ai mund të merrte mëkatet tona, ose gjërat e këqija - pagën shpirtërore - që kishim grumbulluar në vetvete, dhe këto gjëra përfundimisht do të na fusnin në ferr.


Po pse dikujt i duhej të vdiste?


Sepse mëkati është shumë serioz!


Për të marrë një ide se sa i keq është mëkati, ju duhet të kuptoni diçka për Zotin - Zoti është i shenjtë. Çfarë është "i shenjtë"? Mendojeni kështu. Imagjinoni një fustan të bardhë me shkëlqim të dasmës - i pastër dhe i përsosur - njëlloj si shenjtëri. Tani, mendoni për dikë që nuk është larë kurrë, me dhjamë dhe yndyrë, i sëmurë, i mbuluar me insekte zvarritëse, i qelbur, me varjen e shamive, erë të keqe të gojës dhe dhëmbët e kalbur - gjithçka plotësisht keq. Kështu është mëkati shpirtërisht. Mendoni që ai person po shkon për të përqafuar nusen me fustanin e bardhë të dasmës. Iiii! Në asnjë mënyrë


Tani mendoni për Kryqin. Është simboli më i famshëm në botë. Kryqi është vendi ku të dy shenjtëria e Zotit dhe dashuria e Zotit takohen dhe kryqëzohen. Kryqi ishte gjëja më e tmerrshme, por rezultoi në gjënë më të mrekullueshme! Për shkak të Kryqit, mëkati dhe vdekja juaj shkuan te Jezusi, dhe shenjtëria dhe jeta e Tij shkuan për ju. Ishte një shkëmbim i madh! Jo një shkëmbim i bukur, jo një shkëmbim i ndershëm, por Jezusi e bëri atë për disa arsye, Ai donte t'ju shpëtonte!


Dhe më pas në ditën e tretë, Ai u ringjall prej së vdekurish, shkatërroi fuqinë e mëkatit dhe siç thotë vargu i Biblës, ju shëroi.


Merr


Merrni kohë çdo mëngjes këtë javë për ta falënderuar Atë që luftoi për ju, për të shkuar në Kryq dhe për të hequr mëkatin tuaj. Plus, sa herë që shihni një Kryq kudo, sigurohuni t'i thoni Atij në zemrën tuaj: "Faleminderit, Jezus".


Meqë ra fjala, jeni më të mirët!


Dr. Andy