Gjueti Thesari 1

Dita 2 nga 5 • Leximi i kësaj dite

Devocional
Muskujt e Zotit


Grepi


Cila është gjëja më e fuqishme në botë?


Epo, mendoni për çdo fuqi që mund të imagjinoni në planet - çdo cep, çdo motor, çdo vullkan, çdo gjë, madje. Tani shtoni atë top zjarri flakërues që ne e quajmë diell. Kombinoni çdo burim të energjisë që ju mund ta imagjinoni, dhe mendoni këtë, këto nuk janë asgjë. Të gjitha fuqitë që mund të imagjinoni, të kombinuara, nuk janë as sa një pikë në oqeanin e fuqisë së Zotit!


A keni dëgjuar për Big Bang - kur universi shpërtheu në ekzistencë mbase miliona vjet më parë dhe ai ende fluturon me shpejtësinë e një plumbi? Epo, ai ishte vetëm Zoti, duke folur një fjalë - uohaha!


Bibla na kujton se kush është ky Zot.


Libri


Unë jam Perëndia i plotfuqishëm; ec në praninë Time dhe qëndro i ndershëm.   Zanafilla 17: 1b 
Shiko


Si e përshkruan Zoti veten e Tij?


E drejtë - i Plotfuqishëm.


Zoti është i Plotfuqishëm, ose i pafund në mënyra të panumërta. Sigurisht, ne nuk mund t'i shikojmë të gjitha mënyrat, por hidhni një vështrim në tre:


Omnipresent  (I gjithëpranishëm)


Ai është kudo.


Kjo nuk do të thotë që gjithçka është Zot ose Zoti është vetëm një copë. Zoti është i ndarë nga krijimi i Tij. I gjithëpranishëm do të thotë se pa marrë parasysh se ku shkoni, Ai do të jetë gjithmonë atje. Në fakt, Ai është këtu, tani për tani, me ty.


Omniscient (I Gjithëditur)


Ai gjithnjë ka ditur gjithçka plotësisht (dhe Ai kurrë nuk është dashur as të shkojë në shkollë! Je ziliqar?) A e dini se të gjithë humbin dhe / ose fitojnë deri në 100 fije floku në ditë. Por Zoti e di sot se sa fije floku janë në kokën tuaj. Po ju e dini? I gjithëdijshëm do të thotë që Zoti të njeh edhe më mirë sesa ti e njeh veten! Ai di gjithçka.


Omnipotent (I plotfuqishëm)


E gjithë fuqia është e gjitha fuqia. Zoti është Projektuesi, Krijuesi dhe Mjeshtri i mrekullueshëm dhe madhështor i gjithçkaje! Asgjë nuk është e vështirë për Të, sepse Ai është mbi të gjitha gjërat.


A tingëllon paksa e frikshme e gjithë kjo? Zoti është kudo, Zoti di gjithçka, Zoti ka të gjithë fuqinë ... por për fat të mirë ndihmon nëse shtoni edhe një detaj: Zoti është i mrekullueshëm - Ai është plotësisht i mirë dhe ju do.


Merr


Tani merr një minutë kohë dhe përgjigju këtyre dy pyetjeve:


-Kur keni nevojë për ndihmë, ku duhet të shkoni? Pse?


-Çfarë lloj jete mund të jetoni, pasi i përkisni Zotit?


Meqë ra fjala, jeni më të mirët!


Dr. Andy