Merj! : A cselekvő hit első lépése

Day 2 of 5 • This day’s reading

Devotional

Merj szerényen kezdeni!

Üdvözöllek,

Láttuk tegnap, nem is olyan könnyű, mint hinnénk, hogy kérni merjünk, kimerészkedjünk a csigaházból, s területeket merjünk meghódítani... Szerencsére Isten nem kéri tőlünk, hogy egyik napról a másikra edzett hódítók legyünk...

„Mert kicsi a hitetek, mondja nekik Jézus. Bizony mondom nektek, ha akkora hitetek lenne, mint egy mustármag, azt mondanátok ennek a hegynek: 'Mozdulj el innen oda', elmozdulna, és semmi sem lenne nektek lehetetlen.” (lásd Máté 17,20)

A hitnek nem is annyira mérete számít, hanem tartalma. Egy mustármag töpörtyű, de még egy ilyen kicsi mag is idővel terebélyes fává válik: „Amikor azonban elvetették, növekszik, a konyhakert legnagyobb növénye lesz, ágai pedig olyan nagyra nőnek, hogy az ég madarai árnyékában lakozhatnak.” (Lásd Márk 4,32)

Végül hited azoknak is hasznára válik, akikkel valamilyen módon érintkezésben vagy az életben, s árnyékra tudnak találni ágaid alatt.

Hogy kedjük hát? Szerényen. A hegy előtt előbb a dombbal! Hogy merő-képességünket edzzük, lehet például:

  • kérni egy tojást, ami hiányzik a szomszéd számára készített süteményből,
  • kérni a pincértől egy ablakhoz közelebbi asztalt,

Semmi vesztenivalónk nincs, ha ezekben a helyzetekben visszautasítanak. De ha merünk, lehetővé teszi számunkra, hogy helyezkedjünk és nagyobb lehetőségek felé haladjunk.

Ma arra hívlak, kérd Isten segítségét, hogy megragadhass minden előtted álló kis lehetőséget, s gyümölcsöt hozzon életedben és mások életében.

Imádkozzunk együtt: „Atyánk, köszönjük a hitet, amit tőled kapunk. Hála ezért a hitért, ami hegyeket tud elmozdítani. Köszönjük, mert veled merni fogunk. Merni fogom az első lépést, hogy megtegyem akaratod, s azzá legyek, akinek te akarsz. Tiéd vagyok, életem egészen a tiéd ma és mindörökké. Jézus nevében! Ámen.”

Köszönöm, hogy vagy!
Eric Célérier