Merj! : A cselekvő hit első lépése

Day 1 of 5 • This day’s reading

Devotional

Merj hinni!

Üdvözöllek, 

Isten szívesen ad fiának, lányának, azoknak, akik bizalmukat belé vetik. Különösen is kedvesek neki azok, akik a hit nevében mernek...!

Biztos gondoltál már mindarra, amit megtehetnél, ha nem ismernél korlátokat:

  • Kiadnád ezt az albumot, vagy megírnád ezt a könyvet,
  • megnyitnád ezt az árvaházat,
  • megkérnéd kezét...

Közülünk sokan nem merjük „zavarni” Istent, hogy vágyainkról beszéljünk neki. Az életben ugyanis néha elutasításban volt részünk, így hát riaszt és bénít azon gondolat, hogy elvessenek bennünket. Tudd viszont, Testvérem: Isten örvend annak, hogy megáldhat, s nem vet el...!

„Eddig még nem kértetek semmit nevemben. Kérjetek, és kapni fogtok, hogy örömötök teljes legyen.” (Lásd János 16,24)

Merni, nekirugaszkodni, szökellni... a gyakorlatban ez nem is olyan könnyű. Az örömhír azonban az, hogy Isten türelmes Atya, aki látni akarja, amint örömöd nőttön nő. Ellát minden szükségessel, már mindent tervbe vett. Kérd tőle, és segíteni fog, hogy saját ütemed szerint kifejlessz magadban minden olyan magatartást, amely szükséges ahhoz, hogy merj fejlődni az egészséges hitben.

Imádkozom, hogy megragadj minden ez irányban kapott segítséget, és hittel használd fel azokat! Isten gyermeke vagy! Kérd Atyádtól, és tökéletessé teszi majd örömöd!

Ma arra hívlak, imádkozz velem ezért a hetért: „Uram, megköszönjük neked oly erős, oly szép és oly igaz Igédet. Segíts, hogy bele merjünk fogni a tervekbe, amiket szívünknek sugallsz, vágyjunk rájuk és megvalósítsuk őket. Neved kinyilatkoztatására, felmagasztalására és dicsőítésére. Ámen.”

Köszönöm, hogy vagy!
Eric Célérier

Ez a terv egy mindennapi bátorító email kivonata Egy Csoda Minden Nap”  elnevezéssel. Meghívlak, hogy ide kattintva iratkozz fel, így megkapod a mindennapi üzeneteket is.