YouVersion Logo
Search Icon

Charged up - plugging into JesusSample

Charged up - plugging into Jesus

DAY 4 OF 4

 De eerste dag van Adam

We leven in een 24-uurs economie en we zijn dat heel gewoon gaan vinden. We geloven zelfs dat we eraan mee moeten doen. Want ja, er moet zoveel gebeuren. Je werk, je opleiding, de sportclub, je familie en vrienden. En o ja, ook nog onze geestelijke bezigheden in de kerk en alles doen wat God van ons vraagt.

Maar wat vraagt God eigenlijk van ons? Weten we dat wel of vullen we dat zelf even voor Hem in?

Je hebt het net gehoord. In Genesis lezen we dat God een mooie opzet heeft bedacht. Zes dagen werken en één dag rust. Die zes dagen, dat lukt ons wel om daar invulling aan te geven. Maar die ene dag van rust. Wanneer is het voor het laatst geweest dat je een dag helemaal niets hebt gedaan? Soms vinden we het al lastig om een uur of een paar uur niets te doen. Je moet toch bezig zijn, want dat wordt van ons gevraagd. Maar wie vraagt het? Het zijn je eigen gedachten en de wereld die het vragen en niet God.

God zegt tegen ons dat we na zes dagen werken gewoon rust moeten nemen. Ontspanning. En dat is niet druk zijn op Social Media en meer van dat soort dingen. Nee, ga zitten, pak een boek en ga lekker lezen. Doe iets met je familie of vrienden, kijk een leuke Netflix-serie of iets anders wat bij je past. Ontmoet elkaar en laat het werk gewoon los.

Misschien zeg je nu wel, ja je hebt makkelijk praten. Mijn school vraagt veel van me, of ik heb nachtdienst of een ander lastig rooster. Klopt, die situaties zijn er. Maar er is vast een mogelijkheid om jouw Shabbat te hebben. Weet je, we zijn “Too blessed to be stressed”.

Ik moet denken aan twee gedeelten uit de bijbel. In Deuteronomium 12:9-10 gaat het erover dat het volk van God in het beloofde land komt. God vergelijkt dat met het komen op de plek waar ze in de rust bij God zijn. Nu is dat niet helemaal goed gegaan omdat het volk toch een eigen keuze maakte. Maar het was de bedoeling dat het een plaats van rusten bij God zou zijn.

Het tweede gedeelte is Hebreeën 4:1-13. Ook daar wordt gesproken over in de rust zijn bij God. Het mooie daar vind ik weer, dat het gekoppeld wordt aan de bron die we in handen hebben, het woord van God. Ontdekken wat rusten bij God inhoudt, kunnen we daar vinden.

Vragen

Wees eerlijk en kijk eens naar je eigen leven. Welke rustmomenten heb jij voor jezelf? Of kom je tot de ontdekking dat je je eigenlijk laat meeslepen door de hectiek van deze wereld? Voel jij je schuldig als je niets doet?

Hoe kan je zelf jouw Shabbat houden? Praat er eens met medegelovigen over hoe zij dat doen en stimuleer elkaar om die Shabbat te houden.

Gebed

Vader God, wat mooi eigenlijk om te ontdekken dat U rust net zo belangrijk vindt als werk. Ik kom tot de ontdekking dat ik daar nog wel het een en ander in te leren heb. Vader help mij om te proeven en ervaren wat rust voor mijzelf kan betekenen.

Day 3

About this Plan

Charged up - plugging into Jesus

Het thema van dit leesplan is 'Charged up - plugging into Jesus'. In dit leesplan van 4 dagen staan we stil bij de vraag hoe we met Jezus energiek door het leven kunnen gaan. Vele jongeren hebben vandaag de dag te maken ...

More

YouVersion uses cookies to personalize your experience. By using our website, you accept our use of cookies as described in our Privacy Policy