YouVersion Logo
Search Icon

Charged up - plugging into JesusSample

Charged up - plugging into Jesus

DAY 2 OF 4

 Neem Mijn juk op je

Druk, druk, druk. Een modewoord van deze tijd. Als je het niet druk hebt dan mankeert er iets aan je. Tenminste, dat is wat de wereld ons wil laten geloven. Zelfs als christenen kunnen we heel druk zijn. We volgen regels en wetten en denken soms dat we daarmee God dienen. Stille tijd, Bijbelstudie, gebedsgroep, de wekelijkse samenkomst, meedoen met het kinderwerk of muziekgroep. Dat moet toch allemaal?

Je kent misschien wel het verhaal van Maria en Martha (Lucas 10:38-42). Jezus is bij hen op bezoek en gastvrijheid is in het Midden Oosten de gewoonste zaak van de wereld. Dus Martha loopt te rennen en is in de weer met potten en pannen om de gasten te verwennen. Zie je het voor je? Druk, druk, druk. En dan Maria. Die zit maar een beetje bij Jezus en doet niets. Dan gebeurt het. Martha komt met een rood hoofd van inspanning bij Jezus staan en zeg iets tegen Hem. Overigens, valt het je op dat ze het niet tegen haar zus zegt, maar tegen Jezus? Ze zegt: “Nou dit is niet normaal. Ik ben druk bezig om alles klaar te maken voor het eten en zij zit hier maar een beetje. Zeg tegen haar dat ze mij moet komen helpen.”

Martha is behoorlijk gefrustreerd en heeft ook al in gedachten welk antwoord Jezus moet gaan geven.

Maar dan zegt Jezus het volgende: “Martha toch, je maakt je enorm druk, terwijl dat helemaal niet nodig is. Maria doet juist wat belangrijk is.” Zo, dat is wel even een domper voor Martha. Ik zie haar dan staan met een mond vol tanden.

Hoe is dat met jou en mij? Misschien heb je wel hetzelfde als Martha. Druk met van alles en nog wat en je ziet dat anderen de kantjes er vanaf lopen. Dat is niet eerlijk, toch?

Worden als Maria is hier wel de les die we moeten leren. Gewoon bij Jezus zitten en luisteren naar wat Hij jou en mij te vertellen heeft.

Vragen

Waar ben jij in jouw leven een Martha?

Wat is er nodig om een Maria te worden? Welke stappen moet je daarvoor zetten?

Gebed

Vader God, als ik eerlijk ben dan ben ik ook vaak een Martha. Ik laat me dingen opdringen door anderen of door mijn eigen gedachten en ideeën. Dat houdt me af van een Maria te zijn. Ik wil graag aan Uw voeten zitten om te leren en te ontdekken wie U bent en hoe U mij bedoeld hebt. Dat kan ik niet alleen en daar heb ik Uw hulp bij nodig.

Scripture

Day 1Day 3

About this Plan

Charged up - plugging into Jesus

Het thema van dit leesplan is 'Charged up - plugging into Jesus'. In dit leesplan van 4 dagen staan we stil bij de vraag hoe we met Jezus energiek door het leven kunnen gaan. Vele jongeren hebben vandaag de dag te maken ...

More

YouVersion uses cookies to personalize your experience. By using our website, you accept our use of cookies as described in our Privacy Policy