7 nap, hogy megtanulj megbocsátani

Day 1 of 7 • This day’s reading

Devotional

Mitévő légy, amikor elvesztetted a bizalmad?

Üdvözöllek, 

Ma azt fogjuk meglátni együtt, mitévő lehetsz, amikor egy kapcsolat tönkrement. A viták mindenkivel előfordulnak, de a két fél közös megegyezésével újra lehet indulni jó alapokról. Ehhez szükséges a bizalom helyreállítása, amely gyakran megfogyatkozott, s amelyet akár teljesen el is veszthettünk. Ennek érdekében pedig fontos, hogy beismerjük hibáinkat és meg tudjunk bocsátani a másiknak.

A megbocsátás ugyanis lényeges ahhoz, hogy helyreállítsuk a bizalmat. Anélkül nem lehet helyrehozni a tönkrement kapcsolatot. Íme, amit megtehetsz...

· Tárd fel problémád az Úr előtt! Mondd el neki vagy akár írd is le neki sérülésed! Teljesen áttetszően. Kérd segítségét a megbocsátáshoz!

· Azután határozd el az Úr előtt, hogy megbocsátasz, mert Jézus azt tanította nekünk, hogy így imádkozzunk: „Bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek.” (Máté 6,12)

· Végül valld meg Istennek, hogy megbocsátasz. Ha pedig leírtad, égesd el a lapot (persze anélkül, hogy felgyújtanád a házat).

Amikor megbocsátasz, akkor megszabadulsz a sérelemtől és a fájdalom múlni kezd, majd teljesen megszűnik.

Van úgy, hogy azt mondjuk: „Ahhoz, hogy megbocsássak, megvárom, hogy az illető jöjjön bocsánatot kérni!” Sajnos az ilyen helyzetekben ha az a valaki soha többé nem jön vissza hozzánk, rabok maradunk és szenvedünk.

Testvérem, ne foszd meg magad a szabadulástól, ami a megbocsátással jár! Azért születtél, hogy szabadon élj, hogy örvendj az életnek, amit Isten számodra tartogat. Ne hagyd többé, hogy a meg nem bocsátás elrabolja életed, örömöd... Bocsáss meg! Isten segíteni fog, hogy igazán meg tudj bocsátani. Légy biztos abban, hogy megteszi, ha kéred azt tőle.

Köszönöm, hogy vagy !
Eric Célérier

Ez a terv egy mindennapi bátorító email kivonata „Egy Csoda Minden Nap” elnevezéssel. Meghívlak, hogy ide kattintva iratkozz fel, így megkapod a mindennapi üzeneteket is.