Ο Θεός Στη Ζωή Μουគំរូ

Πώς να αντιμετωπίζω τον Φόβο; β΄
1. Ο φόβος μπορεί να νικηθεί.
Ο φόβος είναι ένα από τα σπουδαιότερα όπλα του διαβόλου κατά του χριστιανού αλλά δεν πρέπει να κυριαρχεί πάνω μας. Ο Μαρδοχαίος δεν φοβήθηκε ‒αλλιώς θα είχε πάει να κρυφτεί. Βγήκε δημόσια κι εκδήλωνε το πένθος του στην πόλη, και έξω από τ’ ανάκτορα. Οτιδήποτε κι αν μας συμβαίνει, η Γραφή μάς δείχνει ότι πρέπει να κατανικήσουμε τον φόβο και να βλέπουμε τη δύναμη του Θεού. Το πρώτο βήμα είναι η υπερνίκηση του φόβου μας. Τις περισσότερες φορές ο φόβος δεν αξίζει τον κόπο. Ο διάβολος είναι ένας νικημένος εχθρός. Κινούμενος στο σκοτάδι, μας κλέβει τη ζωή και τον ενθουσιασμό για τον Χριστό. Ο Θεός μας υποσχέθηκε τον Υιό του και μας τον έστειλε. Μας υποσχέθηκε τη νίκη και μας την χάρισε διά του Χριστού. Κι ο Χριστός είπε να μη φοβόμαστε εκείνους που μπορούν να πλήξουν μόνο το σώμα μας, αλλά τον Θεό, που μπορεί να καταστρέψει και το σώμα και το πνεύμα (Ματθαίος 10:28).
2. Να μη φοβόμαστε τις δοκιμασίες του Θεού.
Ο Θεός μάς δοκιμάζει στην πνευματική μας ζωή. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τις δοκιμασίες αλλά να τις βλέπουμε σαν μέρος της διαδικασίας θεραπείας μας.
Ο Αμάν είχε μεγαλώσει με μίσος. Γι’ αυτόν οι Ιουδαίοι, ο λαός του Θεού, ήταν ο λαός που εξολόθρευσε το έθνος του. Γι’ αυτό τους μισούσε αφάνταστα και ήθελε να τους κτυπήσει ύπουλα.
Το ίδιο κάνει κι ο διάβολος σήμερα: χτυπάει ύπουλα, όταν μας βρίσκει αδύναμους κι εξαντλημένους. Όταν ζούμε για τον Χριστό, σίγουρα κάποιοι θα μας πολεμήσουν για την πίστη μας. Πρέπει όμως να είμαστε προετοιμασμένοι. Η ενημέρωσή μας για τα δυσάρεστα ενδεχόμενα μας εξοπλίζει, κι ο εχθρός δεν μας βρίσκει απροετοίμαστους.
3. Να ακολουθήσουμε το σχέδιο του Θεού.
Η Εσθήρ έμαθε ότι ο Αμάν είχε βγάλει νόμο να εξολοθρευτούν όλοι οι Ιουδαίοι, και ο Μαρδοχαίος της μήνυσε να μεσολαβήσει στον βασιλιά για χάρη του λαού τους. Δίσταζε όμως. Η συμβουλή του Μαρδοχαίου έμεινε στην Ιστορία σαν κλασική αντίδραση πίστης απέναντι στον φόβο. Τώρα ήταν η σωστή ώρα να μιλήσει η Εσθήρ. Η αναβολή δεν είναι πάντοτε «σοφία» ή «σύνεση». Η αναβλητικότητα δεν θα ωφελούσε κανένα. Η εθνικότητα της βασίλισσας θα αποκαλυπτόταν και δεν θα ήταν ασφαλής ούτε μέσα στο παλάτι.
Ο Θεός έχει ένα σχέδιο για τον καθένα μας, για κάθε τομέα της ζωής μας και πρέπει να τον εμπιστευθούμε: Για τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους· για τα οικονομικά μας· για την επαγγελματική μας αποκατάσταση· για την υγεία μας· για τη διακονία μας.
Θα το ακολουθήσουμε;
Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη μελέτη στο newlife4you/Βιβλικά Μαθήματα σε pdf/Ο Θεός στη Ζωή μου
អត្ថបទគម្ពីរ
អំពីគម្រោងអាននេះ

Διαλέξαμε το βιβλίο της Εσθήρ για να πάρουμε μερικά μαθήματα, επειδή μέσα στα διάφορα περιστατικά που αφηγείται υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ταιριάζουν στη χριστιανική ζωή. Η όλη ιστορική αφήγηση δείχνει με ποιους τρόπους ο Θεός επεμβαίνει στη ζωή μας και τι πρέπει να κάνουμε για να του αφήνουμε ελεύθερο το πεδίο να επεμβαίνει στη ζωή μας.
More