#Jesus - Daily Devotionals

Devotional

#IBelieve (Leo Bigger)

Ik vind alle soorten feesten leuk. Verjaardagen, familiefeestjes, openingsfeestjes, spontane feestjes met collega’s op werk. Er zijn mensen die altijd wel een reden weten te vinden om te feesten en het glas te heffen.

Eén van de meest populaire feesten onder de Joden is het Loofhuttenfeest. De uittocht uit Egypte door Yahweh werd met veel passie gevierd en herdacht. De enige reden dat zij er nog zijn is omdat God trouw is geweest in het verleden en dat tot op de dag van vandaag nog steeds is. Vrijheid is een goede reden voor een feest.

Gedurende de afgelopen eeuwen hebben veel kerken de periode voor Pasen genomen om de essentie en kern van het geloof te overdenken: want het komt door Jezus dat wij vrij zijn.

Je hebt geen nieuwe geestelijke ervaring of een volgende Christelijke kick nodig. Neem de komende 40 dagen de tijd om stil te staan bij de oude, maar uitdagende, waarheid dat alleen Jezus je “een leven van volheid” oftewel een vervuld leven kan geven.

Actiestap:

Houd vandaag een spontaan mini-feestje. Hef samen met iemand anders het glas met het beste koolzuurhoudende water, of iets soortgelijks. Dank God terwijl je dit doet dat Jezus jouw dorst lest.