YouVersion Logo
Search Icon

Immuuni pelolleSample

Immuuni pelolle

DAY 1 OF 5

Vahvistu!

Elämme ihmeellisiä aikoja. En ole koskaan ennen nähnyt koko maailmaa tällä tavalla pelon ja epävarmuuden kourissa. Kommentaattorit ja profeetat pohtivat mitä tämä merkitsee, miksi se tapahtuu ja kuinka kauan se kestää. En tiedä kaikkia vastauksia, mutta joitakin asioita voimme varmasti tietää. Jumalan lapsina meillä on pääsy rauhaan, joka käy kaiken ymmärryksen yli, eli se ei ole luonnollista tai lihallista. Se on yliluonnollista ja ylittää sen, mitä mieli ja äly voi käsittää. Tämä on tärkeää, koska tällä hetkellä emme tarvitse lisää tietoa – meitähän pommitetaan jatkuvasti uutisilla. Tarvitsemme jotakin, joka menee suoraan olemuksemme sisimpään ja vahvistaa meitä sisältä käsin. Sitä tekee Jumalan Sana. 


Seuraavan 5 päivän ajan tulen pommittamaan sydäntäsi ja mieltäsi Jumalan Sanan ajattomalla ja muuttumattomalla totuudella. Se toimii kuin taivaallisena rokotteena, joka toimii pelkoa, levottomuutta ja huolestuneisuutta vastaan. Nämä sanat olivat totta ennen covid-19:ää (koronavirusta), ja ne tulevat olemaan totta sen jälkeen kun tauti on väistynyt. Mutta näinä hetkinä meidän tulee muistuttaa itseämme Sanan totuuksista enemmän kuin koskaan ennen. 


Jotkut alkavat epäröidä ja häilyä tällaisina aikoina. Jotkut asettavat Jumalan, hänen Sanansa, hänen rakkautensa ja uskollisuutensa kyseenalaisiksi. Mutta juuri nyt meidän tulee ripustautua häneen läheisemmin kuin koskaan ennen. Muistan, kuinka Reinhard Bonnke kerran keskusteli sairaan ja kärsivän miehen kanssa. Tämä sanoi, että hänellä oli ”uskon kriisi”. Reinhard sanoi: ”Veli hyvä, kun olet hukkumassa, silloin on pahin hetki päästää irti pelastusköydestä.” Jos sinä olet keskellä kamppailuja, tartu Jumalan Sanaan ja totuuteen kaikella voimallasi – se on sinun pelastusköytesi!


Jeesus sanoo Johanneksen evankeliumissa 10:10: ”Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys.”


Herra osoitti selvästi eron oman tehtävänsä ja paholaisen tehtävän välillä. Saatanan suunnitelmat meitä varten ovat täysin päinvastaiset kuin Jumalan suunnitelmat! On elintärkeää, että uskomme tämän perustotuuden: Jeesus tuli, jotta meillä oli elämä ja yltäkylläisyys!


Voimme nähdä Jeesuksen rakkauden ihmiskuntaa kohtaa kaikkialla Raamatussa, sekä hänen sanoissaan että teoissaan, ja aivan erityisesti siinä, kun hän antoi henkensä puolestamme ristillä. Jeesus rakastaa meitä! Hän on meidän puolellamme! Hän antoi Sanansa meille, jotta voimme seistä sillä kuin kalliolla. Kun varas hyökkää kimppuumme, voimme seistä epäröimättä Jumalan uskollisissa lupauksissa. 


Se, mikä usein tekee ihmiset alttiiksi vihollisen hyökkäyksille, on epäröinti ja epäusko. Ne alkavat vallata heitä, niin että he eivät enää luota Jumalan hyvyyteen ja hänen Sanansa totuuteen. Immuniteetti toisaalta on altistumisen puutetta, erityisesti jotakin vahingollista vastaan. Saatana tietää, ettei sillä ole mitään laillista oikeutta varastaa, tappaa tai tuhota sinua, ellei se sitten saa suostuteltua sinua luovuttamaan pois Jumalalta saamaasi voimaa ja auktoriteettia Jumalan poikana tai tyttärenä. Paholainen vehkeilee ja juonittelee harhauttaakseen ihmisjoukkoja istuttamalla vääriä syytöksiä heihin, vääristelemällä totuutta ja useimmiten käyttämällä pelkotaktiikkaa. Saatana käyttää pelkoa, koska se tuntuu toimivan hyvin niihin, jotka epäröivät. Ne, jotka vaipuvat pelon valtaan, oikeastaan auttavat paholaista tehtävänsä suorittamisessa. Kun saatana on kerran saanut henkilön vakuuttumaan siitä, että hän ei enää luota Herraan, silloin henkilö on altis pelon, epäilyn ja epäuskon tartunnalle. Immuniteetin saaminen näitä vihollisen hyökkäyksiä vastaan tapahtuu pitämällä horjumatta kiinni uskosta Jeesukseen ja hänen Sanaansa! Tulevina päivinä tulemme pureutumaan kiinni totuuteen, niin että voimme pysyä vahvoina kaikkia hyökkäyksiä vastaan, varmasti vahvistettuina siinä voitossa, joka meillä on Jeesuksessa!


Kun henkilö altistuu taudinaiheuttajalle ja selviää hengissä, hänen kehonsa oppii taistelemaan tartuntaa vastaan ja tulee immuuniksi siitä lähtien. Tästä ilmiöstä kumpuaa vanha sanonta ”se, mikä ei tapa sinua, tekee sinut vahvemmaksi”. Uskon, että henkemme kanssa asia on samoin. Kun vaellamme elämässämme eteenpäin, selvittäen koettelemuksia ja vaikeuksia, saaden voittoja, kävellen käsi kädessä Jeesuksen kanssa, silloin tulemme vahvemmiksi ja hengellisesti kestävämmiksi uskossa emmekä lannistu helposti. Siksi juuri nyt menossa oleva kausi on niin tärkeä. Se voi olla harjoitusmaastoa ennen suurempia haasteita tulevaisuudessa. Jeremia kysyi: ”Jos sinä jalkamiesten kanssa juokset ja ne sinut väsyttävät, kuinka sinä kävisit kilpaan hevosten kanssa? Ja jos sinä vaarattomalla maalla oletkin turvassa, kuinka käy sinun Jordanin rantatiheikössä?” (Jer 12:5)


Day 2

About this Plan

Immuuni pelolle

Juuri nyt maailmassa ei ainoastaan lakkaamatta puhuta tappavasta viruksesta, vaan lähes jokainen kokee sen vaikutukset henkilökohtaisesti. Jos asia vaikuttaa sinuun, olemme tehneet viiden päivän hartausopetussarjan, joka...

More

YouVersion uses cookies to personalize your experience. By using our website, you accept our use of cookies as described in our Privacy Policy