YouVersion Logo
Search Icon

In de hectiek van het levenSample

In de hectiek van het leven

DAY 1 OF 5

In de hectiek van het leven 

In de 1e Van Dale (1872) kreeg hectisch de betekenisomschrijving 'teringachtig', 'lijdend aan tering'. In de 11e druk (1984) werd een nieuwe betekenis toegevoegd: de betekenis 'koortsachtig, gejaagd', en één druk later (1992) kwam daar de figuurlijke betekenis 'druk en chaotisch' bij, wat nu nog steeds actueel is. Toch lijkt de eerste uitleg van het woord actueler dan ooit. Om je heen zijn mensen opgebrand en je merkt dat de stress ook jou op begint te breken. Wat is de oorzaak? Waar komt dit door?! 

Ziekelijk aantal prikkels
Veel mensen staan na lange tijd ver over hun grenzen gegaan te zijn op instorten. Omdat wij de hectiek van het leven niet kunnen handelen. Ga op in je werk, maar ga er niet in ten onder.

Vergeet niet wat Psalm 127 zegt: "Als de HEERE het huis niet bouwt, het is tevergeefs. Het is te vergeefs dat u vroeg opstaat en laat opblijft, de HEERE geeft het Zijn beminden in de slaap". 

Slaap?! Alles is 24/7 geworden! Dit breekt ons als mensheid op. De rust, reinheid en regelmaat die de Schepper in de schepping heeft gebracht, hebben wij eruit gehaald. We zijn altijd bereikbaar en slapen zelfs met ons 'stralende' mobieltje naast ons hoofd. Het aantal prikkels dat dagelijks op ons afkomt is niet te tellen, maar ook niet meer te verwerken. Je wordt er moe van. 

Nadenker
Hoe zit het met de rusttijden in jouw leven? Komen ze overeen met hoe de Schepper dit bedacht heeft?

Gebed
Heer', U bent het doel van mijn bestaan. Leer mij de vervulling van mijn leven niet te vinden in alle prikkels die vandaag voorbij komen, maar in het zijn in de stilte, bij U.

Day 2

About this Plan

In de hectiek van het leven

In de hectiek van het leven is een leesplan die een stukje bezinning geeft in deze drukke, chaotische maatschappij. Veel mensen zijn opgebrand en ook jij loopt risico door het ziekelijk aantal prikkels in je bestaan behe...

More

YouVersion uses cookies to personalize your experience. By using our website, you accept our use of cookies as described in our Privacy Policy