NBG-vertaling 1951 (NBG51)

Nederlands [Dutch]

អាន​ជំនាន់​នេះ: NBG-vertaling 1951

Vanaf het einde van de achttiende eeuw werd de Statenvertaling – in die tijd de meest gebruikte Nederlandse bijbelvertaling - minder toegankelijk en begin twintigste eeuw waren velen het erover eens dat deze vertaling eigenlijk niet meer voldeed. Pogingen in de negentiende eeuw om de Statenvertaling te vervangen waren mislukt. In 1911 besloot een aantal theologen een nieuwe Nederlandse vertaling te maken die in de breedte van de kerken gebruikt kon worden en in taalgebruik niet te zeer van de Statenvertaling af zou wijken. In 1927 ondersteunde het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) deze onderneming en kwam er schot in. De vertalers waren afkomstig uit verschillende protestantse kerken en maakten deel uit van verschillende theologische richtingen. In 1939 verscheen het Nieuwe Testament en in 1951 de volledige Bijbel. De NBG-vertaling 1951 werd al heel snel door de meerderheid van de protestantse kerken in gebruik genomen, en is lange tijd de meest gebruikte vertaling geweest binnen de protestantse kerken.


Tekstovername

De tekst van de NBG-vertaling 1951 mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de rechthebbende(n) vrijelijk worden geciteerd en/of gedrukt tot een maximum van 50 verzen, mits het aantal geciteerde woorden niet meer bedraagt dan 50% van een bijbelboek en/of dan 50% van de tekst van het werk waarin ze worden geciteerd.

De volgende copyrightvermelding moet vermeld worden:

De bijbeltekst in deze uitgave is ontleend aan de NBG-vertaling 1951, © Nederlands Bijbelgenootschap 1951.


Text usage

The text of the NBG-vertaling 1951 may be freely quoted and/or printed without prior written permission from the copyright holder(s) up to a maximum of 50 verses, if the number of words quoted does not amount to more than 50% of a biblical book and/or than 50% of the text of the work in which they are quoted.

The following copyright notice must be included:

The biblical text in this publication has been taken from the NBG-vertaling 1951, © Netherlands Bible Society 1951.

អ្នក​បោះ​ផ្សាយ

Netherlands Bible Society

ជំនាន់​ផ្សេង​ទៀត​ពី​អ្នក​បោះ​ផ្សាយ​នេះ

NBG-vertaling 1951

មាន​ជំនាន់​នេះ

សរុប​ជំនាន់2,082
សរុប​ភាសា1,420

ធ្វើឲ្យវាជាកម្មវិធីព្រះគម្ពីររបស់អ្នក

រំលេច ឬចំណាំឃ្លាសំណព្វរបស់អ្នក បង្កើត​រូបភាព​ឃ្លាដែល​អ្នក​អាច​ចែករំលែក​ និងភ្ជាប់​កំណត់ចំណាំ​ជាសាធារណៈ ឬផ្ទាល់​ខ្លួន​​ទៅកាន់វគ្គកម្មវិធី​ព្រះគម្ពីរ ។

បង្កើត​គណនី​ឥតគិតថ្លៃរបស់អ្នក

គម្រោងអាន និងការលះបង់ជូនដោយឥតគិតថ្លៃ

គម្រោងព្រះគម្ពីរជួយឲ្យអ្នកមានទំនាក់ទំនងជាមួយនឹង​ពាក្យសំដីរបស់ព្រះជាម្ចាស់​ម្ដងបន្តិចៗជារៀងរាល់ថ្ងៃ ។

រកមើលគម្រោងទាំងអស់

ដោន​ឡូដ​យក​ Bible App ដោយ​ឥត​គិតថ្លៃ

មនុស្ស​ដប់​លាន​អ្នក​កំពុង​ប្រើ​ប្ាស់ Bible App™ ដើម្បី​ធ្វើ​អោយ​ព្រះបន្ទូល​របស់​ព្រះជាម្ចាស់​ជា​ផ្នែក​មួយ​នៅ​ក្នុង​ជីវិតរស់​នៅ​របស់​គេ។ ដោន​ឡូដ​កម្មវិធី​ដោយ​ឥត​គិត​ថ្លៃ​ហើយ​ចូល​ទៅ​កាន់​កំណត់​ចំណាំ, កំណត់​ត្រា, និង​គំរោង​អានគម្ពីរ​ពី​គ្រប់​ទៅ​កន្លែង។ សប្បាយ​ជាមួយ​នឹង​ជំនាន់​គម្ពីរ​រាប់​រយ រូម​បញ្ចូល​ទាំង​សំលេង​នៅ​លើ​ទូរសព្ទ័​ចល័ត​របស់​អ្នក