YouVersion Logo
Search Icon

متّی 24

24
پیشگویی عیسی درباره ویرانی معبد
متّی 24‏:1‏-51؛ مَرقُس 13‏:1‏-37؛ لوقا 21‏:5‏-36
1وقتی عیسی معبد را ترک کرد و دور می‌شد، شاگردانش آمدند که بناهای معبد را به او نشان دهند. 2اما عیسی به آنان جواب داد: «همه این چیزها را می‌بینید، مگر نه؟ حقیقتا به شما می‌گویم، سنگی بر سنگ دیگر باقی نخواهد ماند که به زیر انداخته نشود.»
علائم زمانهای آخر
3چون وی بر کوه زیتون نشست، شاگردان در خلوت نزد او آمده، گفتند: «به ما بگو این وقایع چه زمانی خواهد شد و نشانه آمدن تو و زمان آخر چیست؟» 4و عیسی به آنها جواب داد: «بپایید که کسی گمراهتان نکند. 5زیرا بسیاری به نام من آمده، خواهند گفت: "من مسیح#24‏:5 منظور «مسیح موعود» است. هستم" و بسیاری را گمراه خواهند کرد. 6و شما جنگها و اخبار جنگها را خواهید شنید. اما نگران نشوید، زیرا این وقایع باید اتفاق بیافتد، لیکن هنوز آخر#24‏:6 اگر معنی گنگ است، می‌توانید از واژه «آخر زمان» استفاده کنید. نرسیده است. 7زیرا قومی به ضد قومی دیگر و حکومتی به ضد حکومتی دیگر برخواهد خاست، و قحطی‌ها و زلزله‌ها در جایهای گوناگون خواهد بود. 8اما همه اینها ابتدای دردهای زایمان است.
9آنگاه شما را به عذابها خواهند سپرد و شما را خواهند کشت و به‌خاطر نام من مورد نفرت همه قومها خواهید شد. 10و در آن زمان بسیاری دور خواهند شد#24‏:10 یا لغزش خواهند خورد و به یکدیگر خیانت خواهند کرد و از یکدیگر متنفر خواهند شد. 11و پیامبران دروغینِ زیادی برخواهند خاست و بسیاری را گمراه خواهند کرد. 12و به دلیل شرارت زیاد، محبتِ بسیاری سرد خواهد شد. 13امّا آن کس که تا به آخر تحمّل کند، نجات خواهد یافت. 14و این مژده پادشاهی در سراسر جهان برای شهادت قومها اعلان خواهد شد، سپس آخر#24‏:14 «آخر زمان» خواهد رسید.
مکروه ویرانی
15پس وقتی آن مکروه ویرانی#24‏:15 می‌تواند «ویرانگر کراهت‌بار» را که توسط دانیال نبی#24‏:15 دانیال 9: 27، 11: 31 گفته شده است، در مکان مقدس بر پا ایستاده، ببینید (خواننده بفهمد) 16آنگاه آنهایی که در یهودیه هستند، به کوهها فرار کنند. 17هر کس که بر بام خانه است، برای برداشتن چیزی از خانه، پایین نرود، 18و هر کس که در مزرعه است، برای برداشتن قبای خود به خانه برنگردد. 19و وای بر زنان حامله و مادران شیرده در آن روزها! 20دعا کنید که فرار شما در زمستان یا در روز سبّت نباشد. 21زیرا آن وقت، مصیبت عظیمی خواهد بود، که مانندش از ابتدای عالم تا به حال نه بوده است و نه هرگز خواهد بود. 22و اگر آن روزها کوتاه نمی‌شد، هیچ بشری نجات نمی‌یافت. لیکن به سبب برگزیدگان، آن روزها کوتاه خواهد شد.
23پس اگر کسی به شما می‌گوید: "ببینید، مسیح اینجاست!" یا "او آنجاست!" باور نکنید. 24زیرا مسیحان کاذب و پیامبران دروغین برخواهند خاست و آیات و علامات عظیم انجام خواهند داد تا اگر ممکن باشد، حتی برگزیدگان را گمراه کنند. 25ببینید، پیشاپیش به شما گفتم. 26بنابراین، اگر به شما بگویند: "ببینید، او در بیابان است،" بیرون نروید. اگر بگویند: "ببینید، او درون خانه است،" آن را باور نکنید. 27زیرا همچنان که صاعقه از شرق می‌آید و تا به غرب می‌درخشد، آمدن پسر انسان نیز چنین خواهد بود. 28هر جا لاشه‌ای باشد، کرکسان در آنجا جمع می‌گردند.»
آمدن پسر انسان
29بلافاصله، پس از مصیبتِ آن روزها
خورشید تاریک خواهد شد،
و ماه نور خود را نخواهد داد
و ستارگان از آسمان خواهند افتاد
و نیروهای آسمانها خواهند لرزید.
30آنگاه علامت پسر انسان در آسمان ظاهر خواهد شد و سپس همه قبائل زمین ماتم خواهند گرفت و پسر انسان را خواهند دید که بر ابرهای آسمان با قدرت و جلال عظیم می‌آید. 31و او فرشتگان خود را با صدای بلند شیپور خواهد فرستاد، و آنها برگزیدگان او را از چهار باد#24‏:31 منظور «چهار گوشه زمین» است. از یک سو تا به سوی دیگر آسمان جمع خواهند کرد.
درسی از درخت انجیر
32از درخت انجیر درسش را یاد بگیرید: به محض اینکه شاخه‌اش نرم می‌شود و برگهایش را می‌آورد، می‌دانید که تابستان نزدیک است. 33همچنین نیز، شما هرگاه همه این چیزها را ببینید، می‌دانید که او نزدیک، بلکه بر در است. 34حقیقتا به شما می‌گویم، تا همه این چیزها اتفاق نیافتد، این نسل از میان نخواهد رفت. 35آسمان و زمین از بین خواهد رفت، امّا سخنان من هرگز از بین نخواهد رفت.
کسی از آن روز و ساعت خبر ندارد
متّی 24‏:37‏-39؛ لوقا 17‏:26 و 27
36اما درباره آن روز و ساعت هیچ‌کس نمی‌داند، نه حتی فرشتگان آسمان، و نه پسر، بلکه فقط پدر. 37زیرا همانطور که در روزگارِ نوح بود، آمدن پسر انسان نیز همچنان خواهد بود. 38زیرا در آن روزها قبل از سیل، آنها می‌خوردند و می‌آشامیدند، زن می‌گرفتند و شوهر می‌کردند، تا روزی که نوح به کشتی داخل شد، 39و آنها غافل بودند تا اینکه سیل آمد و همه آنان را با خود برد. آمدن پسر انسان نیز اینطور خواهد بود. 40آنگاه دو مرد که در مزرعه می‌باشند؛ یکی برداشته و دیگری واگذاشته خواهد شد. 41دو زن که با هم در آسیاب سنگی#24‏:41 آسیاب سنگی دستی و خانگی. این آسیاب شامل دو سنگ گرد بود که بر روی هم می‌نشست و سنگ رویین دارای سوراخی در وسط بود که از آن دانه‌های گندم جهت آسیاب ریخته می‌شد و دو دسته در مقابل یکدیگر روی آن سوار بود که معمولا دو نفر روبروی یکدیگر نشسته چرخ رویین را می‌چرخانیدند و دانه‌های گندم مابین دو سنگ قرار گرفته، سابیده و آرد می‌شد. آرد می‌کنند، یکی برداشته و دیگری واگذاشته خواهد شد. 42پس بیدار بمانید، زیرا نمی‌دانید خداوند شما چه روزی خواهد آمد. 43اما این را بدانید که اگر ارباب خانه می‌دانست دزد در چه ساعتی از شب می‌آید، او بیدار می‌ماند و نمی‌گذاشت که به خانه‌اش دستبرد زنند. 44پس شما نیز آماده باشید، زیرا پسر انسان در ساعتی که انتظارش را ندارید، خواهد آمد.
45پس آن خادم وفادار و حکیم کیست که اربابش او را بر خانواده خود گماشته باشد، تا خوراک آنان را به‌موقع بدهد؟ 46خوشا به حال آن خادم که وقتی اربابش برگردد، او را این چنین مشغول کار ببیند. 47حقیقتا به شما می‌گویم که او را بر همه دارایی خود خواهد گماشت. 48امّا اگر آن خادم شریر به خود بگوید: اربابم تأخیر کرده است. 49و شروع به زدن همکاران خود کند و با میگساران مشغول خوردن و نوشیدن شود، 50ارباب آن خادم در روزی که انتظارش را ندارد و در ساعتی که نمی‌داند، خواهد آمد 51و تکه‌تکه‌اش کرده، او را با ریاکاران خواهد گذاشت. در آن جایی که گریه و سایش دندان خواهد بود.

Currently Selected:

متّی 24: KPS

Highlight

Copy

Compare

Share

None

Want to have your highlights saved across all your devices? Sign up or sign in