YouVersion Logo
Search Icon

Jeesuksen Tulemuksen MerkitSample

Jeesuksen Tulemuksen Merkit

DAY 1 OF 5

Tarrautuminen “normaaliin” keskellä epänormaaliutta

Kun opetuslapset kysyivät Jeesukselta, mitkä hänen tulemuksensa merkit olisivat, hän ei pelkästään kertonut heille maailmanlaajuisen järjestelmän romahduksesta. Hän myös varoitti, että normaalius olisi merkki itsessään. Vaikka Jeesus ennusti sotien melskeitä, sanomia sodista, kansojen nousemisesta kansoja vastaan, maanjäristyksiä, nälänhätää ja muuta vastaavaa, hän tähdensi tulevansa maailmaan, joka vaikuttaisi normaalilta – ei siis mitenkään epänormaalilta. 

Jeesus maalasi järkyttävän kuvan päivistä, jotka limittyvät toinen toisiinsa tavalliseen tapaan, keskellä hajoavaa maailmaa. Hän kuvaili, kuinka maailman ihmiset edelleen menevät naimisiin, syövät, juovat, nukkuvat ja tekevät työtä keskellä suuria maanjäristyksiä, sotia, tauteja ja nälänhätää, ja kaikki kiristyy kuin hirttosilmukka ihmiskuntayhteisön kaulan ympärillä. Jeesus halusi sanoa, että kaikki nämä asiat jatkuisivat hänen tulemuksensa päivään asti, aivan niin kuin tänäänkin. 

Mutta mitä tämä tarkoittaa meille? Elämä planeetallamme jatkuu tavalliseen tapaan, vaikka pahuutta on kaikkialla ja näillä merkeillä on yhä kauhistuttavampi vetovoima. Jeesus teki arkipäiväisten ihmisten yksitoikkoisesta rutiinista tulemuksensa merkin selittäessään asiaa: ”Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva. Sillä niinkuin ihmiset olivat niinä päivinä ennen vedenpaisumusta: söivät ja joivat, naivat ja naittivat, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin, eivätkä tienneet, ennenkuin vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki; niin on myös Ihmisen Pojan tulemus oleva ” (Matt 24:37–39).

Samalla tavalla Herra vertasi näitä viimeisiä päiviä Sodoman ja Gomorran viimeisiin päiviin: “Niin myös, samoin kuin kävi Lootin päivinä: he söivät, joivat, ostivat, myivät, istuttivat ja rakensivat, mutta sinä päivänä, jona Loot lähti Sodomasta, satoi tulta ja tulikiveä taivaasta, ja se hukutti heidät kaikki, samoin käy sinä päivänä, jona Ihmisen Poika ilmestyy” (Luuk 17:28–30).

Aivan niin kuin armon päivän auringon laskiessa tulee yö, jolloin kukaan ei voi tehdä työtä (Joh 9:4), sokea edelleen johdattaa sokeaa. Olosuhteet muuttuvat maailmassa historiallisella tavalla  äärimmäisiksi, mutta ihmiskunta panee kaikki peliin ja pyrkii viettämään tavallista elämää epätavallisina aikoina. Niinpä kaikki jatkuu niin kuin on tehty alusta asti, vaikka Herran päivä alkaa väistämättä sarastaa. 


Day 2

YouVersion uses cookies to personalize your experience. By using our website, you accept our use of cookies as described in our Privacy Policy