YouVersion Logo
Search Icon

Opstaan in Gods wil voor jouw levenSample

Opstaan in Gods wil voor jouw leven

DAY 1 OF 8

Heeft God echt een plan voor mijn leven?


In de vroege 16e eeuw werkte een vijfentwintigjarige kunstenaar en beeldhouwer onvermoeibaar met hamer en beitel aan een kolossaal blok koud marmer. Andere kunstenaars hadden de steen afgekeurd omdat er tekortkomingen in zaten, dus stond het decennialang onaangeraakt opgeslagen totdat deze jonge beeldhouwer er iets moois in zag. Toen iemand hem vroeg waarom hij zo hard aan die oude steen werkte, antwoordde hij “Omdat er een engel in die rots zit die er uit wil komen.” Bijna drie jaar nadat hij zijn werk startte onthulde de jonge kunstenaar, Michelangelo, zijn tijdloze meesterwerk: Een ruim 5 meter hoog beeld dat vandaag over de hele wereld bekend staat als David.


Iedereen die een ambacht beoefent zal erkennen dat voordat een meesterwerk ooit gecreëerd wordt, het bestaat in de gedachten van zijn maker. Voordat een kwast het canvas bestrijkt, voordat een beitel het steen raakt, voordat de klei op het pottenbakkerswiel staat, voordat de kunstenaar een schilderij, beeld, of stuk aardewerk maakt, voordat de kunstenaar iets tastbaars heeft om te laten zien heeft hij allereerst een droom. In de gedachten van de kunstenaar ziet hij al wat hij zal maken voordat het bestaat in de tastbare wereld. Michelangelo zag iets in dat blok steen lang voordat iemand anders het zag. Andere kunstenaars zagen onmogelijke tekortkomingen en imperfecties, maar Michelangelo zag een meesterwerk gevangen in dat afgewezen blok en hij werkte onvermoeibaar om het vrij te zetten.


Onze God is de meester kunstenaar! Sta eens stil bij het onbevattelijke wonder van de schepping, wat zelfs in zijn gevallen staat ons een vergankelijke blik op het genie van zijn Schepper geeft die, in Zijn eeuwige gedachten, elk detail tot het kleinste onderdeel aan toe zag terwijl er nog niks was. Denk hier eens aan: de architect van de wereld sprak de wereld tot bestaan, maar hij vormde Adam met Zijn eigen handen en blies leven in hem met Zijn eigen mond! God heeft Zijn schepping bekroond met een meesterwerk, wat onderscheiden is omdat het “handgemaakt” is door de grote Schepper! En God gaat door met de mensheid maken met Zijn eigen handen. Psalm 139:13 zegt “Want Ú hebt mijn nieren geschapen, mij in de schoot van mijn moeder geweven” (HSV).


De Meester van het universum, de eeuwige, onsterfelijke, onzichtbare, alwetende God heeft jou gemaakt met Zijn eigen handen! Maar voordat Hij jou begon te weven in de schoot van je moeder, zei Hij “Ik ga van deze jongen een machtige man van onverschrokken moed maken!” Of “Ik ga van dit kleine meisje een machtige profetes voor haar generatie maken!” Wat Zijn droom voor jouw leven ook mag zijn, een ding is zeker: Zijn wil voor jouw leven is meer dan wat jij kan vragen of denken!


God heeft een plan voor jouw leven! En niet alleen dat, maar het is een goed plan; oneindig ver boven alles wat je kunt vragen of denken.


Dus, met dit vertrouwen kunnen we onze reis beginnen, kijkend naar Jezus, de auteur en voleinder van ons geloof. Weet dat Hij die een goed werk in jou is begonnen dit ook zal volmaken tot de dag van Christus Jezus!

About this Plan

Opstaan in Gods wil voor jouw leven

De Meester heeft een meesterlijk plan voor jouw leven en het is een goed plan – oneindig ver boven alles wat je kunt vragen o...

More

We willen CfaN Christ For All Nations bedanken voor het verstrekken van dit plan. Ga voor meer informatie naar: http://www.cfan.eu/

YouVersion uses cookies to personalize your experience. By using our website, you accept our use of cookies as described in our Privacy Policy