YouVersion Logo
Search Icon

Ébredj Rá Isten Életedre Vonatkozó Akaratára!Sample

Ébredj Rá Isten Életedre Vonatkozó Akaratára!

DAY 1 OF 8

Tényleg van Istennek terve az életemre?


Egy huszonöt éves szobrászművész az 1500-as évek elején fáradhatatlanul dolgozott a kalapácsával és vésőjével egy kolosszális méretű hideg márványtömbön. A több művész csak legyintett a kőre, mert hibák voltak benne, ezért évtizedeken át érintetlenül hevert a helyén, míg ez a fiatal szobrász észre nem vett benne valami csodálatosat. Éjt nappallá téve megszállottként dolgozott, és amikor megkérdezték tőle, miért faragja olyan kitartóan azt a régi követ, így felelt: „Mert egy angyal van benne, és ki akar jönni belőle.” Közel három évvel azután, hogy munkához látott, a fiatal művész, Michelangelo leleplezte hallhatatlan mesterművét: a ma világszerte Dávid-ként ismert, jó öt méter magas szobrot.

Bármelyik kézműves megmondhatja: mielőtt hozzáfognának egy mestermű elkészítéséhez, az már létezik az alkotója gondolatában. Mielőtt az első ecsetvonást meghúzzák a vásznon, mielőtt a véső hozzáér a kőhöz, mielőtt a fazekaskorongra teszik az agyagot – mielőtt a művész megalkotná a festményt, a szobrot vagy kerámiát, mielőtt bármi kézzel foghatót tenne, először is és mindenekelőtt már ott él benne egy álom. A lelki szemei előtt már ott lebeg az alkotása, mielőtt az megjelenne fizikai világban. Michelangelo már jóval mindenki más előtt észrevett valamit abban a kőtömbben. Más művészek súlyos hibákat és tökéletlenségeket láttak a kőben, Michelangelo viszont egy csapdába esett remekművet fedezett fel a megvetett tömbben, és szorgosan dolgozott, hogy azt kiszabadítsa belőle.

Az a mesteri művész a mi Istenünk! Gondolj csak a teremtés mérhetetlen csodájára, amely még bukott állapotában is röpke bepillantást nyújt Alkotója géniuszába, aki örökkévaló gondolatában már akkor mindent látott a legparányibb részletekig, amikor még nem volt semmi. Gondolj csak bele: az univerzum építésze életre szólította szavával a világokat, de Ádámot a saját kezével formálta meg, és a saját szájával beléje lehelt! Isten egy remekművel koronázta meg a teremtését, amit minden mástól megkülönböztet az, hogy a keze munkájával készítette a nagy Teremtő! És Isten továbbra is saját kezűleg formálja az embert. A Zsoltárok 139:13 szerint: „Bizony te alkottad veséimet, te takargattál engem anyám méhében”. 

A világegyetem Ura, az örökkévaló, halhatatlan, láthatatlan, bölcsességgel teljes Isten a saját kezével alkotott meg téged! Ám mielőtt hozzáfogott volna, hogy egybeszőjön téged anyád méhében, már látott téged örök gondolatában, a legapróbb részletekig. S mielőtt még világra jöhettél, Ő már megálmodott valamit az életedre vonatkozóan. Talán ezt mondta a munkája közben: „Ezt a fiút a rendíthetetlen bátorság nagyszerű férfijává teszem!” – vagy: „Nemzedéke erőteljes prófétanőjévé teszem ezt a kislányt!” Bármi is az álma az életeddel kapcsolatban, egyvalami biztos: az Ő rád vonatkozó akarata túlmutat azon, amit kérhetnél vagy elképzelhetnél!


 

Istennek tényleg terve van az életedre! Méghozzá egy csodálatos terve, amely minden elképzelésedet messze felülmúlja és meghaladja. 

Ezzel a bizonyossággal kezdjünk hozzá ehhez az igetanulmányhoz, mindig csak Jézusra nézve, aki a hitünk kezdője és bevégzője — tudva azt, hogy Ő, aki a jó dolgot elkezdte bennünk, be is fogja azt fejezi Krisztus Jézus napjára!
About this Plan

Ébredj Rá Isten Életedre Vonatkozó Akaratára!

A Mesternek van egy mesterterve az életedre vonatkozóan, és ez egy jó terv — amely messze felülmúlja és meghaladja mindazt, a...

More

Szeretnénk megköszönni a CfaN Christ For All Nations -nak, hogy elkészítette ezt a tervet. További információért kérjük, látogasson el ide: https://www.cfan.hu/

YouVersion uses cookies to personalize your experience. By using our website, you accept our use of cookies as described in our Privacy Policy