Tijd met God

Day 1 of 4 • This day’s reading

Devotional

Wil je meer tijd met God vinden?

In de komende 4 dagen deel ik een aantal ultieme tips met je. Hopelijk helpen ze je om tijd vrij te maken om met God te praten en je door Hem te laten inspireren.

Ik ben een avondmens. Tenminste, ik was uitsluitend een avondmens. Dat ging als volgt:

De wekker gaat. Ik sla op de sluimerknop. Nog even, nog heel even. Ik sla nog een keer en nog een keer. Eigenlijk zeg ik met mijn hele lijf: “Ik heb geen zin in deze dag.”

Een paar jaar geleden ben ik de uitdaging aangegaan met mezelf: De wekker gaat. Ik sla op de stopknop. Nog even rek ik me uit en dank voor minstens drie dingen waar ik dankbaar voor ben. Dan gooi ik mijn benen over de rand van het bed en duw mezelf eruit.

Goeiesmorgens, hier ben ik! Eigenlijk zeg ik met mijn hele lijf: “Ik ben dankbaar, laat deze dag maar komen. Ik heb er zin in!”

Werkt dat echt zo?

Soms moet je je lijf vertellen wat je hart al weet, maar je gevoel tegenspreekt. Duw jezelf uit bed. Sta elke ochtend op hetzelfde moment op. Drink een glas water en mediteer. Hoe? 

Jezus deed het ons voor:

  1. Sta vroeg op
  2. Ga naar buiten
  3. Wees alleen
  4. Bid

“'s Morgens heel vroeg, toen het eigenlijk nog nacht was, ging Jezus naar buiten. Hij ging naar een eenzame plek om te bidden.” Marcus 1:35

Ga deze challenge met mij aan. Vanaf vandaag gaan we de komende dagen vroeg uit bed. Dat is dus een half uur eerder dan je gewend bent. We doen wat Jezus deed. 

Zo blij dat je bestaat!
Wilma Veen

P.S. De teksten van dit leesplan zijn afkomstig uit de dagelijkse bemoedigingsmail 'Ik Wonder Jou'. Je kunt je hiervoor inschrijven op www.ikwonderjou.nl!  Daarbij ontvang  je  een gratis poster, gemaakt door de schrijfster Wilma Veen!