Heer Leer Ons Bidden - 40 dagen met het Onze Vader

Devotional

Inleiding - Onze Vader in de hemel 

Dit leesplan is geschreven om gebruikt te worden in de 40-dagentijd in aanloop naar Pasen. Je kunt het echter ook heel goed op een ander moment van het jaar lezen.

Het bevat 31 overdenkingen die zijn verdeeld over 7 thema’s. Elk thema is een bede uit het Onze Vader. 

Bij de eerste zes bedes staan per keer 5 overdenkingen. Je kunt deze overdenkingen lezen in één van de zes (hele) weken van de 40-dagentijd. Omdat het 5 overdenkingen zijn, heb je ook dagen met een pauze. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om elke werkdag een overdenking te lezen. Als je er dan eens eentje mist, kun je die in het weekend inhalen. Kies wat bij jou past en voel je vrij!

Bij de laatste bede van het Onze Vader staat maar één overdenking. Deze is geschreven met het oog op Paasmorgen, maar Pasen is een feest dat we elke dag van het jaar mogen vieren. Maak je dus niet ongerust als je dit leesplan in een andere tijd van het jaar leest.

Het Onze Vader is het gebed dat Jezus ons leerde. We hopen dat het leesplan je helpt om meer zicht te krijgen op wat Jezus ons hiermee wil leren zodat je dit gebed met meer vreugde en diepgang mag bidden.