#OpreisdoorLukas - Lukas 5: Ontmoet Jezus en verander

#OpreisdoorLukas - Lukas 5: Ontmoet Jezus en verander

DAY 1 OF 5

Een wonderlijke ommekeer


Tip voor je start met dit leesplan: lees iedere dag eerst de bijbelteksten en daarna de overdenking.


Deze zomer kocht onze zoon een nieuwe hengel. Om die eens goed te proberen huurden we een bootje en togen we naar de Loosdrechtse Plassen. Maar helaas. Na uren rondvaren hadden we nog steeds niets gevangen! Pas toen we het blinkertje vervingen door een stukje brood haalden we een paar voorntjes naar boven. Dat was echter niet waarvoor we gekomen waren.


Sindsdien kan ik me de frustratie van de vissers wat beter voorstellen, die ook een nacht lang hadden gevist zonder iets te vangen. Voor hen was het geen dagje uit, maar werk waarmee ze hun gezinnen moesten onderhouden. En dan is daar opeens Jezus, die een boot in beslag neemt en vervolgens ook nog eens vertelt hoe de vissers hun werk moeten doen.


Ik weet niet wat ik gedaan zou hebben, maar Simon gehoorzaamt en vaart met zijn boot weer uit. De andere boot is blijven liggen, maar wordt erbij geroepen als er te veel vis in de netten zit. Er is zoveel vis dat beide boten bijna zinken. Het is een wonderlijke, verbijsterende ervaring. Jezus had gelijk! 


Wonderlijk, want ze deden gewoon hun werk, maar het resultaat was compleet anders. Er was zelfs te veel zegen om voor zichzelf te houden. En daar stopt het niet. Jezus daagt Simon, Jakobus en Johannes uit om vissers van mensen te worden: om zichzelf te blijven en tegelijkertijd een compleet ander leven te gaan leiden. En daarmee is dit verhaal een illustratie van het Koninkrijk van God. Daar waar God het voor het zeggen heeft ben je volkomen jezelf, met je gaven, talenten en passies, maar heeft je leven een bovennatuurlijk resultaat: zoveel zegen dat je die niet voor jezelf kunt houden.


Om over na te denken:


1.  Waar in jouw leven loop je vast of zie je weinig resultaat? Is er iets waarvan Jezus jou vraagt het over een andere boeg te gooien?


2.  Op welke manier kun je jouw gaven, talenten en passies inzetten voor het Koninkrijk van God?

About this Plan

#OpreisdoorLukas - Lukas 5: Ontmoet Jezus en verander

In dit leesplan gaan we in vijf dagen door Lukas 5. Jezus trekt rond en maakt het goede nieuws van het Koninkrijk van God bekend. In dit hoofdstuk ontmoet hij allerlei mensen - en stuk voor stuk worden ze compleet verand...

We willen Mark & Mira de Boer bedanken voor het verstrekken van dit plan. Ga voor meer informatie naar: https://www.boerenroem.nl/leesplannen

About The Publisher