Koning David Voor Jou

Day 1 of 5 • This day’s reading

Devotional

De belofte komt eraan

Heb je ooit het gevoel gehad dat je werd vergeten? Heb je je ooit onbelangrijk gevoeld of over het hoofd gezien? Ben je wel eens genegeerd vanwege je leeftijd?

Dat was precies wat David overkwam. David was een herdersjongen en de jongste van veel broers. Elke dag werd hij erop uit gezonden om in het veld te werken met de schapen en geiten, maar hij was vaak urenlang alleen en werd niet gemist. Zelf z’n vader was ‘m vergeten!

Er was wel iets bijzonders aan David. Hij had een zuiver hart dat aangenaam was in de ogen van God. Ook al was hij niet erg bekend, en werd hij genegeerd door zijn eigen familie, hij werd wel gekend door zijn Hemelse Vader.

Toen het tijd werd om een nieuwe koning voor Israël aan te stellen, gaf de Heer Samuel de opdracht om op zoek te gaan naar een man in Bethlehem, die Isaï heette, omdat hij een van zijn zonen had uitgekozen om koning te worden. Toen Samuel in Bethlehem aankwam inspecteerde hij de zonen van Isaï, maar de Heer had niemand van hen uitgekozen. De heer zei tegen Samuel: “Ga niet af op zijn voorkomen en zijn rijzige gestalte. Ik heb hem afgewezen. Het gaat niet om wat de mens ziet: de mens kijkt naar het uiterlijk, maar de HEER kijkt naar het ​hart.”

Samuel raakte in de war en vroeg Isaï of hij nog andere zonen had. Toen herinnerde Isaï zich de jongste van zijn zonen, David, en liet hem roepen. Hij was rossig en knap, met mooie ogen. Toen David er was, zei de Heer: “Hem moet je ​zalven. Hij is het.”

Zie je, het was niet het knappe uiterlijk van David of zijn geweldige persoonlijkheid die hem koning van Israël maakten, maar wel het feit dat hij heel veel van God hield. Het was zijn hart waardoor God hem uitkoos.

De wereld kan dan wel denken dat je onbelangrijk en onwaardig bent, maar God beschouwt jou als koninklijk!

In de komende dagen ontdekken we meer over de person David, als we dieper ingaan op zijn karakter. Misschien ontdek je wel dat je veel meer overeenkomsten met David vertoont dan je van tevoren had gedacht.

P.S. Wil je elke dag een bemoediging via e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor 'Ik Wonder Jou', geschreven door Eric Célérier en Wilma Veen. Je kunt je hiervoor inschrijven op www.ikwonderjou.nl! Daarbij ontvang je een gratis poster, gemaakt door Wilma Veen zelf!