Advent Voor Jou

Day 1 of 5 • This day’s reading

Devotional

Het onverwachte verwachten

Waar kijk jij met kerst het meest naar uit? Het eten? De cadeautjes? Vakantie van school? Sommige mensen kijken het hele jaar door reikhalzend uit naar kerst!

Maar dat is niet altijd zo geweest. Die eerste koude kerstnacht waren er herders die de wacht hielden over hun kudde schapen. Het was een nacht als ieder ander. Ze hadden geen speciale plannen. Er waren geen cadeautjes. Geen kerstmaaltijd. Slechts een donkere lucht en stinkende schapen waar ze op moesten passen. 

Plotseling brak er licht door en verschenen er engelen. Ze vertelden de herders dat ze verwacht werden bij het beste kerstfeest ooit! De Redder van de wereld was geboren en ze stonden op de gastenlijst om het mee te vieren.

Dat was dus de laatste donkere nacht voor de herders. Zelfs in hun zwartste nacht wisten ze voortaan dat er licht in de wereld was gekomen.

Een man die Jesaja heette, sprak er al over 700 jaar voordat het gebeurde. Hij zei: “Het volk dat in duisternis wandelt, zal een groot licht zien. Zij die wonen in het land van de schaduw van de dood, over hen zal een licht schijnen… Want een kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven,.. En men noemt Zijn naam Wonderlijk, Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst” (Jesaja 9:1-5, HSV).

Wat zou je ervan vinden als er deze kerst iets compleet onverwachts zou gebeuren in jouw leven? Wat als kerst meer zou betekenen, mee zou bevredigen, en langer zou duren dan een paar dagen per jaar?

Ontdek de kracht van kerst in je leven in de komende vier dagen. Je zou zomaar kunnen ontdekken dat er veel meer is om naar uit te kijken deze keer. 

P.S. Wil je elke dag een bemoediging via e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor 'Ik Wonder Jou', geschreven door Eric Célérier en Wilma Veen. Je kunt je hiervoor inschrijven op www.ikwonderjou.nl! Daarbij ontvang je een gratis poster, gemaakt door Wilma Veen zelf!