Vergeving - Waarom en hoe?

Day 6 of 7 • This day’s reading

Devotional

Wat is de Bijbelse basis van vergeving en genezing?

Vandaag wil ik de tekst met je delen die, voor mij, de belangrijkste basis is voor vergeving en genezing. Het is een van de bekendste, meest controversiële en ook een van de meest expliciete Bijbelteksten...

“Wij dachten dat Hem dat allemaal overkwam omdat Hij door God werd gestraft! Maar Hij heeft ónze ziekten op zich genomen en ónze pijn weggedragen. Híj werd mishandeld vanwege ónze ongehoorzaamheid aan God. Híj werd geslagen omdat wíj zoveel slechte dingen deden. Híj kreeg de straf, zodat wíj vrede met God zouden kunnen hebben. Zíjn lichaam werd stukgeslagen met de zweep, zodat wíj genezing zouden kunnen krijgen van onze ziekten.” (Jesaja 53: 4-5, BB)

Het verdriet waar deze verzen over spreken, is rechtstreeks verbonden met ziekte en pijn. Het is ons verdriet dat Hij droeg... Jezus droeg de zonden, en wij beschouwden Hem als door God gestraft. Jezus droeg je verdriet, je ziekte en zwakheid. Hij werd verwond en geslagen voor jouw overtredingen en ongerechtigheden... Hij heeft de prijs voor de vergeving van jouw zonden volledig betaald.

Dit betekent vergeving voor onze zonden en de oplossing voor innerlijke emotionele problemen... “Híj werd geslagen omdat wíj zoveel slechte dingen deden. Híj kreeg de straf, zodat wíj vrede met God zouden kunnen hebben.”

Je ontvangt de vrede van God omdat Jezus de prijs volledig voor je betaalde! Omdat Hij aan het kruis hing en stierf, met jouw ziekten en ongerechtigheden, kun je allerlei soorten genezing ontvangen, inclusief vergeving en genezing voor je ziel.

 

Zo blij dat je bestaat!