Bible App logo
Search Icon

اعمال رسولان ‮پیشگفتار‬

پیشگفتار
پیشگفتار
نویسندۀ این کتاب، لوقا، تنها نویسندۀ غیر یهودی عهد جدید است. لوقا این کتاب را در سال ۶۳ میلادی به تحریر درآورده است. او که به شغل پزشکی مشغول بود، شاگرد مسیح گشت. لوقا یکی از دوستان نزدیک پولُس رسول بود و گاهی اوقات به همراه پولُس از کشوری به کشور دیگر مسافرت می‌کرد. بالآخره با پولُس به روم رفت و در همان‌جا با او ماند.
لوقا این کتاب را خطاب به شخصی به نام تِئوفیلوس نوشت. تِئوفیلوس از افراد برجسته رومی بود. این دومین کتابی بود که لوقا برای او می‌نوشت. اولین کتاب او همان انجیل لوقا است.
در کتاب اعمال رسولان، لوقا به ما شرح می‌دهد که چگونه خدا برای اولین بار روح خود را به کسانی بخشید که به عیسی مسیح ایمان آوردند. برای ما ایرانیان جای بسی افتخار است که از سه بخش امپراتوری فارس یعنی پارت، ماد و عیلام در میان این ایمان آورندگان حضور داشتند. اینان همان کسانی بودند که خبر خوش رهایی بشر از طریق عیسی مسیح را برای اولین بار به اجداد ما رساندند.
پس از نزول روح‌القدس، شاگردان عیسی نیز می‌توانستند معجزاتی همانند معجزه‌های عیسی مسیح انجام دهند. آنان این قدرت را یافته بودند تا با اقتدار، خبر خوش نجات را به دیگران نیز برسانند. می‌توان روز نزول روح‌القدس را، روز شروع تاریخ کلیسا هم نامید.
در این کتاب می‌خوانیم که چگونه رسولان در اورشلیم و جاهای مختلف دیگر به خدمت عیسی مشغول شدند و در نتیجه هر روزه به تعداد پیروان عیسی افزوده می‌شد. در ضمن در این کتاب او دربارۀ بعضی مسیحیان که در مورد تعالیم مسیحی با یکدیگر اختلاف داشتند، به ما یادآوری می‌کند. بعضی از این مسیحیان، مؤمنان یهودی و بعضی نیز غیریهودی بودند.
لوقا در کتابش اشاره می‌کند که رهبران یهود به عیسی ایمان نداشتند و از رسولان عیسی می‌خواستند که از تعلیم دادن به مردم دربارۀ عیسی دست بردارند و به مسیحیان آزار و اذیت بسیار می‌رساندند.

Highlight

Copy

Compare

Share

None

Want to have your highlights saved across all your devices? Sign up or sign in