YouVersion Logo
Search Icon

متّی 10

10
دوازده رسول
مرقس 13‏:3‏-19؛ لوقا 12‏:6‏-16
1عیسی دوازده شاگردش را نزد خود خواند و به آنان بر ارواح ناپاک اقتدار بخشید، تا آنان را بیرون کنند، و هر مرض و هر درد را شفا دهند. 2اینانند نامهای آن دوازده رسول: نخست، شَمعون، ملّقب به پطرس، و برادرش آندریاس؛ یعقوب پسر زِبِدی و برادرش یوحنا؛ 3فیلیپس و بَرتولْما؛ توما و مَتّای خراج‌گیر؛ یعقوب پسر حَلْفای و تَدّای؛ 4شَمعون قانوی#10‏:4 «قانویان» یکی از احزاب سیاسی وطن پرست در یهودیه بودند. از این رو می‌توان آن را «شمعون وطن‌پرست» هم ترجمه کرد. و یهودای اِسخَریوطی، که به او خیانت کرد.
عیسی دوازده رسول را می‌فرستد
5این دوازده نفر را عیسی فرستاده، دستور داد: «نزد غیریهودیان نروید و به شهرهای سامِریان وارد نشوید، 6بلکه به نزد گوسفندانِ گمشده خاندان اسرائیل بروید. 7و چون می‌روید، اعلان کرده، بگویید: "پادشاهی آسمان نزدیک است." 8بیماران را شفا دهید، مردگان را زنده کنید، جذامیان#10‏:8 منظور نوعی بیماری پوستی را پاک سازید، دیوها را بیرون کنید. رایگان یافته‌اید؛ رایگان بدهید. 9هیچ طلا یا نقره یا مس در کمربندهایتان با خود نبرید، 10برای سفرتان، کوله‌بار یا پیراهن اضافه یا کفش یا چوبدستی برندارید، زیرا کارگر مستحق خوراکش است. 11و به هر شهر یا روستایی که وارد می‌شوید، به دنبال کسی که در آنجا لایق است، بگردید و تا زمان ترک محل، در آنجا بمانید. 12چون به خانه‌ای وارد می‌شوید، سلامش بگویید. 13و اگر آن خانه لایق باشد، بگذارید سلام شما بر آن قرار گیرد، اما اگر لایق نباشد، بگذارید که سلامتان به شما برگردد. 14و اگر کسی شما را نپذیرد و یا به سخنانتان گوش ندهد، به هنگام ترک آن خانه یا شهر، خاک پای‌های خود را بتکانید.#10‏:14 این عملی بود که در آن زمان انجام می‌دادند تا نزدیک بودن جزای الهی را به آنها گوشزد کنند. 15حقیقتا به شما می‌گویم، در روز داوری، تحمل مجازات برای سُدوم و عمورَه#10‏:15 دو شهر مملو از گناه که توسط خدا مورد داوری قرار گرفت. اگر این دو اسم برای مخاطبین شما ناآشناست، آنها را «شهرهای سُدوم و عموره» ترجمه کنید. آسانتر خواهد بود تا برای آن شهر.
زحمات خواهند آمد
16اینک، شما را مانند گوسفندان به میان گرگان می‌فرستم، پس مانند ماران دانا باشید و مانند کبوتران معصوم. 17از مردم برحذر باشید، زیرا آنان شما را به دادگاهها خواهند سپرد و شما را در کنیسه‌هایشان شلاّق خواهند زد، 18و به خاطر من شما را به‌ حضور والیان و پادشاهان خواهند برد، تا در برابر آنان و غیر یهودیان شهادت دهید. 19وقتی شما را تسلیم کنند، نگران نباشید که چگونه باید صحبت کنید و یا چه بگویید، زیرا آنچه که باید بگویید در آن ساعت به شما داده خواهد شد. 20زیرا این شما نیستید که می‌گویید، بلکه روحِ پدر شماست که از طریق شما سخن می‌گوید. 21برادر، برادر را به مرگ تسلیم خواهد کرد، و پدر فرزندش را، و فرزندان به ضدّ والدین برخواهند خاست و آنها را به مرگ تسلیم خواهند کرد. 22و به خاطر نام من، همه از شما نفرت خواهند نمود. امّا آن کس که تا به آخر تحمّل کند، نجات خواهد یافت. 23هرگاه شما را در شهری آزار رسانند، به شهری دیگر فرار کنید، زیرا حقیقتا به شما می‌گویم قبل از آنکه بتوانید به همه شهرهای اسرائیل بروید، پسر انسان خواهد آمد.
24شاگرد از استاد خود بالاتر نیست، و نه خدمتکار از ارباب خود بالاتر. 25برای شاگرد کافی است که مانند استاد خود شود، و خدمتکار مانند ارباب خود. اگر ارباب خانه را بِعِلزِبول#10‏:25 نام دیگری برای شیطان در مقام رئیس دیوها خوانده‌اند، چقدر بیشتر اهل خانه‌اش را بد خواهند گفت.
نترسید
26پس از آنان نترسید، زیرا چیزی پوشیده نیست که آشکار نشود، و هیچ چیزِ پنهان نیست که معلوم نگردد. 27آنچه به شما در تاریکی می‌گویم، در روشنایی بگویید، و آنچه در گوشتان نجوا می‌شود، بر بام‌ها اعلان کنید. 28از کسانی که جسم را می‌کشند امّا قادر به کشتن جان نیستند، نترسید. بلکه از او بترسید که می‌تواند هم جان و هم جسم شما را در جهنم هلاک کند. 29آیا دو گنجشک به پولی ناچیز#10‏:29 در متن یونانی، واژه «اَسَریون» به کار برده شده که کوچکترین واحد پولی رایج آن زمان بود. فروخته نمی‌شود؟ و نه یکی از آنها بدون اجازه پدر شما به زمین می‌افتد. 30اما حتی مویهای سرتان تماما شمرده شده‌اند. 31پس نترسید، شما با ارزش‌تر از گنجشکانِ بسیار هستید.
32پس هر کس که مرا نزد مردم اقرار کند، من نیز او را در حضور پدر من که در آسمان است، اقرار خواهم کرد، 33امّا هر کس که مرا نزد مردم انکار کند، من نیز او را در حضور پدر من که در آسمان است، انکار خواهم کرد.
نه صلح، بلکه شمشیر
34گمان نکنید که آمده‌ام تا صلح به زمین بیاورم. من نیامده‌ام تا صلح بیاورم، بلکه تا شمشیر. 35زیرا آمده‌ام تا
مرد را به ضد پدرش،
و دختر را به ضد مادرش،
و عروس را به ضد مادرشوهرش بگذارم.
36و دشمنان شخص، اهل خانه‌اش خواهند بود.#10‏:36 میکاه 7: 6
37کسی که پدر یا مادر را بیشتر از من دوست بدارد، لایق من نیست، و کسی که پسر یا دختر را بیشتر از من دوست بدارد، لایق من نیست. 38و کسی که صلیب خود را برندارد و به دنبال من بیاید، لایق من نیست. 39کسی که زندگی خود را حفظ کند، آن را از دست خواهد داد و کسی که زندگی خود را به‌ خاطر من از دست دهد، آن را خواهد یافت.
پاداش‌ها
40کسی که شما را می‌پذیرد، مرا می‌پذیرد و کسی که مرا می‌پذیرد، فرستنده مرا می‌پذیرد. 41کسی که پیامبری را به دلیل اینکه او پیامبر است می‌پذیرد، پاداش یک پیامبر را خواهد یافت، و کسی که شخصی صالح را به دلیل اینکه او صالح است می‌پذیرد، پاداش یک صالح را خواهد یافت. 42و کسی که به یکی از این کوچکان، به دلیل اینکه او یک شاگرد است، حتی یک لیوان آب سرد بدهد، حقیقتا به شما می‌گویم، پاداش خود را به هیچ عنوان از دست نخواهد داد.»

Currently Selected:

متّی 10: KPS

Highlight

Copy

Compare

Share

None

Want to have your highlights saved across all your devices? Sign up or sign in