YouVersion Logo
Search Icon

2. Krønikebok 15

15
Kong Asa renser gudsdyrkelsen
1 # 1 Kong 15,11–15 Guds ånd kom over Asarja, sønn av Oded. 2#1 Krøn 28,9; 2 Krøn 24,20; Jes 55,6; Jer 29,13 Han trådte fram for Asa og sa til ham: «Hør på meg, Asa og hele Juda og Benjamin! Herren er med dere hvis dere er med ham. Søker dere ham, lar han seg finne; men forlater dere ham, vil han forlate dere. 3#Dom 2,11ff; 17,6; 21,25 I lang tid var Israel uten den sanne Gud, uten prester til å undervise dem og uten lov. 4#Dom 3,9.15; 10,10ff Men i sin trengsel vendte de om til Herren, Israels Gud. De søkte ham, og han lot seg finne. 5#Dom 5,6 På den tiden var det ikke trygt, verken for den som dro ut eller for den som kom hjem. For det rådde stor uro blant folkene i alle land. 6#Dom 12,4ff; 20,1ff Folkeslag ble knust mot folkeslag og by mot by; for Gud uroet dem med all slags trengsler. 7#Jer 31,16; Sak 8,9; 1 Kor 15,58 Men vær sterke og la ikke hendene synke! Dere skal få lønn for det dere gjør.»
8Da Asa hørte disse ordene, den profetien som Oded-profeten hadde båret fram, gjorde han seg sterk og fikk fjernet alle de motbydelige gudene fra hele Juda og Benjamin og fra de byene han hadde inntatt i Efraims fjelland. Og han innviet på nytt Herrens alter, det som sto foran forhallen i Herrens hus. 9Så samlet han hele Juda og Benjamin og de innflytterne fra Efraim, Manasse og Simon som bodde blant dem. For det var mange fra Israel som hadde gått over til Asa da de så at Herren hans Gud var med ham.
10I Asas femtende regjeringsår, i den tredje måneden, samlet de seg i Jerusalem. 11Den dagen ofret de til Herren sju hundre okser og sju tusen sauer av det byttet de hadde tatt med seg. 12#Jos 24,25; 2 Kong 23,3 De inngikk en pakt om at de skulle søke Herren, sine fedres Gud, av hele sitt hjerte og av hele sin sjel. 13Og alle som ikke søkte Herren, Israels Gud, skulle dø, gammel som ung, mann som kvinne. 14Med høy stemme sverget de til Herren under jubelrop, til lyden av trompeter og bukkehorn. 15Hele Juda gledet seg over eden, for de hadde sverget den av hele sitt hjerte. De hadde søkt Herren av all god vilje, og han lot seg finne. Herren ga dem fred på alle kanter.
16Kong Asa tok til og med verdigheten som kongemor fra sin farmor Maaka fordi hun hadde laget et frastøtende bilde for Asjera. Han hogg det i stykker, knuste det og brente det opp i Kedron-dalen. 17#1 Kong 22,44; 2 Kong 12,3 Men offerhaugene i Israel ble ikke nedlagt. Asa bevarte likevel sitt hjerte helt så lenge han levde. 18De hellige offergavene som hans far og han selv hadde gitt, førte han til Guds hus. Det var både sølv og gull og annet tempelutstyr. 19Det var ikke krig før i det trettifemte året av Asas regjeringstid.

Currently Selected:

2. Krønikebok 15: N11BM

Highlight

Share

Copy

None

Want to have your highlights saved across all your devices? Sign up or sign in

YouVersion uses cookies to personalize your experience. By using our website, you accept our use of cookies as described in our Privacy Policy