1 & 2 Timotei - Verset cu Verset
#6 Mecanica închinării publice
Dumnezeu a creat bărbatul și femeia după chipul și asemănarea Sa, egali înaintea Lui. În același timp, El a prestabilit și locurile lor în societate, în familie și în biserică. Deși vorbim despre închinarea publică în comunitatea noului legământ, bărbatul și femeia rămân în aceleași sfere de responsabilitate. Deși Dumnezeu Tatăl este egal cu Dumnezeu Fiul, Fiul ascultă de Tatăl. Omul oglindește astfel relația din Trinitate atât la nivel de esență (ontologic), cât și funcțional.
Locations & Times
Expand
  • Biserica Harvest Bucuresti
    Strada Fabrica de Chibrituri 24-26, București 050183, Romania
    Tuesday 2:30 PM
1. Care este înțelegerea lumii seculare despre relația dintre conducere și supunere? Care credeți că este apectul care a influențat lumea evanghelică cel mai mult?
2. Care este una dintre problemele principale pe care o adresează Pavel în epistola aceasta conform versetelor 14-15 din capitolul 3? În ce fel se văd ele la nivel personal și familial?
3. Care credeți că este o problemă mai serioasă cu care ne confruntăm la nivel de comunitate: lipsa conducerii masculine autentice sau lipsa de supunere reală feminină? De ce?
VEGHERE UNII ASUPRA ALTORA:
Care sunt elementele practice pe care le-ai luat din mesaj? Ce te-ai hotărât să faci în următoarea perioadă în legătură cu rolul tău în familie și în comunitatea credinței?