YouVersion Logo
Search Icon

1 Johannesbrevet 5

5
Tron på Guds Son
1Var och en som tror att Jesus är Kristus, den kung som Gud lovade sända, han är Guds barn. Och den som älskar sin Far älskar också hans barn. 2Vi vet att vi älskar Guds barn om vi älskar Gud och lyder det som han har befallt oss. 3Att älska Gud är att lyda hans befallningar, och hans befallningar är inte svåra att lyda, 4för alla som är Guds barn besegrar världen. Det är genom vår tro vi kan segra över den här onda världen. 5Ja, bara den som tror att Jesus är Guds Son kan segra över världen.
6Jesus Kristus bevisades vara Guds Son, då han döptes i vatten och då han offrade sitt blod på korset.#Han är den som kom genom vatten och blod. Det var inte bara vattnet som intygade vem Jesus är, utan både vattnet och blodet. Också Guds Ande vittnar om vem Jesus är, och det Guds Ande säger är alltid sant. 7Vi har alltså tre vittnen: 8Guds Ande, vattnet och blodet. Och alla tre är överens. 9Vi tror ju på människor som vittnar i våra domstolar. Skulle vi då inte tro på Gud när han vittnar om sin egen Son? 10Alla som tror på Guds Son håller fast vid det som Gud har intygat är sant. Den som inte tror på vad Gud vittnar om sin egen Son påstår att Gud ljuger.
11Och detta är vad Gud har intygat: att han har gett oss evigt liv och att det livet finns i hans Son. 12Den som lever i nära gemenskap med Guds Son äger livet, men den som inte lever i gemenskap med Sonen har inte livet.
Avslutning
13Detta har jag skrivit till er som tror på Guds Son, för att ni ska veta att ni har evigt liv. 14Vi kan vara säkra på att Gud lyssnar på oss, när vi ber honom om något som stämmer överens med hans vilja. 15Och om vi vet att han hör oss, vad det än gäller, då vet vi också att vi får det vi har bett honom om.
16Om ni ser en annan troende synda på ett sätt som inte leder till evig död, så ska ni be för den personen. Gud ska då låta den troende behålla det eviga livet. Men det finns synd som leder till döden, och jag säger inte att ni ska be för dem som begår sådana synder.#"Synd som leder till döden" syftar antagligen på synd som man vägrar kalla synd och därför inte ångrar eller överger. 17Varje orätt handling är synd, men alla synder leder inte till evig död.
18Vi vet att de som har blivit Guds barn inte fortsätter att synda, för Guds Son skyddar dem, och den Onde kan inte röra dem. 19Vi vet att vi tillhör Gud, och att världen runt omkring oss är under den Ondes makt och inflytande. 20Vi vet också att Guds Son har kommit för att hjälpa oss att lära känna den sanna Guden, han som är evigt liv. Och nu lever vi i gemenskap med den sanna Guden, eftersom vi lever i gemenskap med hans Son, Jesus Kristus.
21Mina barn, håll er borta från alla falska gudar.

Currently Selected:

1 Johannesbrevet 5: BSV

Highlight

Share

Copy

None

Want to have your highlights saved across all your devices? Sign up or sign in

YouVersion uses cookies to personalize your experience. By using our website, you accept our use of cookies as described in our Privacy Policy