1
KEJADIAN 9:12-13
Alkitab Berita Baik
BM
Sebagai tanda perjanjian abadi yang Aku buat dengan kamu dan semua makhluk hidup, Aku menempatkan pelangi-Ku di langit. Pelangi menjadi tanda perjanjian-Ku dengan dunia.
ஒப்பீடு
KEJADIAN 9:12-13 ஆராயுங்கள்
2
KEJADIAN 9:16
Apabila pelangi itu kelihatan di langit, Aku akan melihatnya dan mengingat perjanjian abadi antara Aku dan semua makhluk yang hidup di bumi.
KEJADIAN 9:16 ஆராயுங்கள்
3
KEJADIAN 9:6
Manusia diciptakan seperti Allah; oleh itu, sesiapa yang membunuh manusia akan dibunuh oleh manusia juga.
KEJADIAN 9:6 ஆராயுங்கள்
4
KEJADIAN 9:1
Allah memberkati Nuh dan anak-anaknya, serta berfirman kepada mereka, “Hendaklah kamu mempunyai anak cucu yang banyak supaya keturunan kamu mendiami seluruh bumi.
KEJADIAN 9:1 ஆராயுங்கள்
5
KEJADIAN 9:3
Kini kamu boleh makan semuanya, serta tumbuh-tumbuhan hijau; Aku memberikan semua itu kepada kamu sebagai makanan.
KEJADIAN 9:3 ஆராயுங்கள்
6
KEJADIAN 9:2
Semua burung dan ikan, serta binatang lain akan takut kepada kamu; semuanya berada dalam kekuasaan kamu.
KEJADIAN 9:2 ஆராயுங்கள்
7
KEJADIAN 9:7
Kamu harus mempunyai banyak anak cucu, supaya keturunan kamu dapat mendiami seluruh bumi.”
KEJADIAN 9:7 ஆராயுங்கள்