ROMALILAR 3
3
1Öyleyse Yahudi’nin ne üstünlüğü var? Ya da sünnetin yararı nedir?
2Her bakımdan çoktur! Çünkü her şeyden önce Tanrı’nın sözleri onlara emanet edilmiştir. 3Onlardan bazıları iman etmemişse ne olmuş? Onların imansızlıkları Tanrı’nın sadakatini geçersiz kılar mı? 4Kesinlikle hayır! Herkes yalancı olsa bile, Tanrı’nın doğru olduğu bilinmelidir. Yazılmış olduğu gibi:
“Öyle ki sözlerinde haklı çıkasın,
ve yargıladığında galip gelesin.”#MEZMURLAR 51:4
5Ama bizim haksızlığımız Tanrı’nın adaletini gösteriyorsa, ne diyelim? Gazapla cezalandıran Tanrı haksız mı? İnsan gibi söylüyorum.
6Kesinlikle hayır! Böyle olsaydı, Tanrı dünyayı nasıl yargılayacaktır?
7Tanrı’nın doğruluğu, benim yalanımla O’nun yüceliği için çoğaldıysa, ben neden hâlâ bir günahkâr olarak yargılanıyorum?
8Bazılarının bizi karalayarak, söylediğimizi iddia ettiği gibi niçin, “Kötülük yapalım da bundan iyilik çıksın” demeyelim? Bunu söyleyenler haklı olarak yargılanacaklar.
9Öyleyse, biz onlardan daha mı üstünüz? Kesinlikle hayır! Daha önce hem Yahudiler’i hem de Grekler’in hepsinin günah altında oldukları konusunda uyarmıştık. 10Yazılmış olduğu gibi:
“Doğru olan yok, tek kişi bile.
11Anlayan yok.
Tanrı’yı arayan kimse yok.
12Hepsi saptı.
Birlikte yararsız oldular.
İyilik eden yok,
bir kişi bile yok.”#MEZMURLAR 14:1-3; 53:1-3; VAİZ 7:20
13“Ağızları açık bir mezardır.
Dilleriyle kandırırlar.”#MEZMURLAR 5:9
“Engerek zehiri var dudaklarının altında.”#MEZMURLAR 140:3
14“Ağızları lanet ve acı sözle dolu.”#MEZMURLAR 10:7
15“Ayakları kan dökmeye koşar.
16Yollarında yıkım ve sefalet var.
17Esenlik yolunu bilmezler.”#YEŞAYA 59:7-8
18“Gözlerinin önünde Tanrı korkusu yoktur.”#MEZMURLAR 36:1
19Şimdi biliyoruz ki, Kutsal Yasa’da söylenen her şey Yasa altında bulunan kişilere söylenmiştir; her ağız kapansın, bütün dünya Tanrı’nın yargısı altına getirilsin. 20Çünkü hiç kimse Yasa’nın işleriyle Tanrı önünde aklanmaz. Çünkü Yasa aracılığıyla günah bilgisi gelir.
21Ama şimdi, Yasa’dan ayrı olarak, Tanrı’nın doğruluğu açıklandı. Yasa ve peygamberler buna tanıklık etmektedir. 22Tanrı’nın doğruluğuna Yeşua Mesih’e iman etmekle kavuşulur. Buna iman eden herkes kavuşur. Hiç ayrım yoktur. 23Çünkü herkes günah işledi ve Tanrı’nın yüceliğinden yoksun kaldı. 24Mesih Yeşua’da olan kefaret aracılığıyla, O’nun lütfuyla, karşılıksız olarak aklanılır. 25Tanrı Mesih’i, kanıyla günahları bağışlatan ve iman yoluyla benimsenen kurban#3:25 veya bir kefaret olarak gönderdi. Böylece adaletini gösterdi. Çünkü sabredip önceden işlenmiş günahları cezasız bıraktı. 26Bunu, adaletini bu zamanda gözler önüne sermek, adil olduğunu ve Yeşua Mesih’e iman edenleri akladığını göstermek amacıyla yaptı.
27O halde övünme nerededir? O hariç tutulmuştur. Ne tür yasayla? İşlerinkiyle mi? Hayır, ancak iman yasasıyla. 28Çünkü insanın Yasa’nın işlerinden ayrı olarak imanla aklandığı kanısındayız. 29Yoksa Tanrı yalnızca Yahudiler’in Tanrısı mı? O, öteki ulusların da Tanrısı değil mi? Evet öteki ulusların da, 30çünkü sünnetlileri imanla, sünnetsizleri de imanla aklayacak olan Tanrı birdir.
31Öyleyse imanla Yasa’yı geçersiz mi kılıyoruz? Kesinlikle hayır, Yasa’yı sabit kılıyoruz.
S'ha seleccionat:
ROMALILAR 3: YTC
Subratllat
Copia
Compara
Comparteix
Vols que els teus subratllats es desin a tots els teus dispositius? Registra't o inicia sessió
Copyright © 2023-2024 İsmail Serinken and eBible.org. CC-BY-ND