BasisBijbel (BB)

Nederlands [Dutch]

Lees Hierdie Weergawe: BasisBijbel

De BasisBijbel, die gebaseerd is op de Statenvertaling, geeft in eenvoudig Nederlands helder en betrouwbaar weer, wat God ons door Zijn Woord wil zeggen.

Doel van de BasisBijbel is om de Bijbel voor zoveel mogelijk mensen begrijpelijk te maken. Dit hebben we op verschillende manieren proberen te bereiken:

  • Typische Bijbeltaal is vermeden: woorden als ark, zondvloed, tabernakel en dergelijke, zijn vervangen door normale Nederlandse woorden. Hierdoor is de tekst ook heel toegankelijk voor mensen die niet thuis zijn in de Bijbel.
  • Door middel van links worden verbanden gelegd tussen de verschillende Bijbelboeken. Ook wordt er een en ander uitgelegd in aantekeningen bij de tekst.
  • Woorden en zinnen zijn zoveel mogelijk kort gehouden. Hiermee is de tekst tevens geschikt voor mensen die dyslectisch zijn.

Stichting BasisBijbel vindt het belangrijk dat iedereen gratis toegang heeft tot Gods Woord, in de taal van nú. Daarom zijn we erg dankbaar dat YouVersion onze begrijpelijke Bijbelvertaling in hun Bijbel-App heeft willen opnemen.

Copyright © 2013 Stichting BasisBijbel
Gecorrigeerde tekst © 2015
Alle rechten voorbehouden
Uitgegeven bij de ZakBijbelBond: 2016

Uitgewer

Stichting BasisBijbel

Ander Weergawes van Die Publiseerder

BasisBijbel

Beskikbare Weergawes

Totale Weergawes:1,905
Totale Tale:1,315

Maak hierdie Bybelweergawe jou keuse

Kleurmerk of Boekmerk jou gunsteling verse, maak Versbeelde wat jy kan deel, en maak notas by Bybelgedeeltes, wat jy as aanhegsel kan gebruik vir privaat of openbare gebruik.

Skep Jou Gratis Rekening

Gratis Leesplanne en Oordenkings

Bybelplanne help jou om elke dag in God se Woord te delf, 'n kort stukkie op 'n keer.

Deursoek Al die Leesplanne

Laai die Gratis Bybel Toep af

Mense by die miljoene gebruik die Bible App™ om God se Woord deel van hul daaglikse lewens te maak. Laai die gratis toep af om toegang tot jou boekmerke, notas en leesplanne van enige plek af te verkry. Geniet honderde weergawes, insluitende klank, alles op jou mobiele toestel.