YouVersion Logo
Search Icon

Матеј 1

1
Родослов Исуса Христа
(Лк 3, 23-38)
1Родослов Исуса Христа, сина Давидовог, Авраамовог сина. 2Авраам роди Исака, Исак роди Јакова, Јаков роди Јуду и браћу његову. 3Јуда с Тамаром роди Фареса и Зару, Фарес роди Есрома, Есром роди Арама. 4Арам роди Аминадава, Аминадав роди Наасона, Наасон роди Салмона, 5Салмон с Рахов роди Вооза, Вооз с Рутом роди Овида, Овид роди Јесеја, 6Јесеј роди цара Давида. Давид са Уријином женом роди Соломона, 7Соломон роди Ровоама, Ровоам роди Авију, Авија роди Асафа, 8Асаф роди Јосафата, Јосафат роди Јорама, Јорам роди Озију, 9Озија роди Јоатама, Јоатам роди Ахаза, Ахаз роди Језекију, 10Језекија роди Манасију, Манасија роди Амоса, Амос роди Јосију, 11Јосија роди Јехонију и браћу његову у време пресељења у Вавилон. 12После пресељења у Вавилон Јехонија роди Салатиила, Салатиил роди Зоровавеља, 13Зоровавељ роди Авијуда, Авијуд роди Елијакима, Елијаким роди Азора, 14Азор роди Садока, Садок роди Ахима, Ахим роди Елијуда, 15Елијуд роди Елеазара, Елеазар роди Матана, Матан роди Јакова, 16Јаков роди Јосифа, мужа Маријиног, која роди Исуса, званог Христос.
17Од Авраама до Давида свега, дакле, четрнаест колена, и од Давида до пресељења у Вавилон четрнаест колена, од пресељења у Вавилон до Христа четрнаест колена.
Исусово рођење
18А рођење Исуса Христа беше овако: кад је мајка његова Марија била заручена за Јосифа, пре но што се састаше, нађе се да је зачела од Духа Светога. 19Пошто је Јосиф, њен муж, био праведан и није хтео да је срамоти, науми да је тајно отпусти. 20Кад је он то смислио, где анђео Господњи му се јави у сну и рече: „Јосифе, сине Давидов, не бој се узети Марију, жену своју, јер оно што се у њој зачело од Духа је Светога. 21Она ће родити сина и ти ћеш му дати име Исус, јер ће он спасти народ свој од грехова њихових.” 22А све ово догодило се да се испуни оно што је Господ рекао преко пророка, који каже: 23„Гле, девојка ће зачети и родиће сина, и наденуће му име Емануил”, што праведно значи „С нама Бог”. 24А кад се Јосиф пробуди од сна, учини како му је наредио анђео Господњи и узе жену своју. 25И не познаваше је док не роди сина, и даде му име Исус.

Currently Selected:

Матеј 1: SNP_CNZ

Highlight

Share

Copy

None

Want to have your highlights saved across all your devices? Sign up or sign in

YouVersion uses cookies to personalize your experience. By using our website, you accept our use of cookies as described in our Privacy Policy