Ondernemerschap. De Jeruzalem ondernemer, een bron van welzijn en zegen

Ondernemerschap. De Jeruzalem ondernemer, een bron van welzijn en zegen

DAY 2 OF 8

Babel — ik wil gezien worden


Babel en Babylon zijn synoniemen. De stad wordt gesticht door Nimrod en wordt al snel één van de belangrijkste en grootste steden van de oudheid (zie Genesis 10:10 en 11:1-9). 


De stad wordt gesticht om de grootheid van de mensen te laten zien. Ze wilden een toren bouwen tot in de hemel, om beroemd te zijn en gezien te worden.  Babylon bereikte het hoogtepunt van haar roem als de hoofdstad van het groeiende Babylonische Rijk (626-539 v. Chr.), onder koning Nebukadnezar (605–562 v. Chr.). Het werd één van de mooiste steden van de Oudheid. De stad werd beroemd om haar hangende tuinen, één van de zeven wereldwonderen. Ook in het Bijbelboek Openbaring is haar grootsheid, haar schoonheid, welvaart en rijkdom een kenmerk, en dat maakt haar gezien en beroemd (zie Openbaring 18:18).


Deze drive, gezien willen worden en erkenning krijgen, doet me denken aan de eerste jaren van mijn carrière. Met terugwerkende kracht heb ik ontdekt dat deze jaren werden bepaald door mijn behoefte om gezien te willen worden. Erkenning ontvangen was zeer belangrijk, vooral die van mijn ouders en mijn toenmalige baas. Gelukkig was ik zakelijk erg succesvol. In een paar jaar tijd ontwikkelde ik mij van een eenvoudige baliemedewerker tot lid van het managementteam van een groot bedrijf. Zakelijk en maatschappelijk was ik geslaagd en iedereen sprak lovend over mij, maar toch voelde het onbehaaglijk. Van binnen was ik onzeker, en emotioneel nog zeker niet in balans. Mijn leven bestond uit het jagen naar zichtbare successen. Mijn identiteit werd bepaald door mijn laatste succes en ik leefde van kick naar kick. Als successen uitbleven en de druk steeg, was ik bereid om richtlijnen en regels op te rekken om deze successen te kunnen blijven scoren. Dit leidde tot ongeoorloofd handelen en discussies binnen het bedrijf. Trots en hoogmoedig als ik was besloot ik te vertrekken. De volgende dag zou ik overal opnieuw kunnen beginnen met mijn bewezen successen en reputatie, daarvan was ik overtuigd. Dit bleek echter niet waar. 


Mijn Babylon, het leven dat ik gebouwd had op mijn zakelijke successen, was minder bestendig dan ik had gedacht. De veiligheid die ik ook in mijn successen gezocht had, bleek er niet te zijn. Ik moest opnieuw beginnen en aanvaardde een job op een lager niveau binnen een retailbedrijf in dezelfde branche. (Morgen lezen we hier meer over).


Vraag van de dag:

Waar haal jij je erkenning uit? 

About this Plan

Ondernemerschap. De Jeruzalem ondernemer, een bron van welzijn en zegen

Hoe kunnen we als ondernemer bijdragen aan het geluk en het welzijn van alle mensen die bij onze onderneming betrokken zijn? Waar vinden we ons eigen geluk en onze voldoening? De auteur Wouter Droppers neemt je mee in zi...

We willen Jesus.net bedanken voor het verstrekken van dit plan. Ga voor meer informatie naar: http://Jesus.net

About The Publisher