Gjueti Thesari 1

Day 1 of 5 • This day’s reading

Devotional
Zoti Të Zgjodhi Të Veçantë!


Grepi


A nuk do të ishte e mrekullueshme të fitoja një trofe të vendit të parë? Imagjinoni ta fitoni atë trofe të artë me shkëlqim dhe me një buzëqeshje të madhe, duke e mbajtur atë lart mbi një turmë të gëzuar!


Eshtë një ndjesi e mrekullueshme të zgjidhesh i pari, të trajtohesh special - por realiteti nuk është gjithmonë aq i ëmbël … po në atë kohë kur nuk u zgjodhët, ose humbët konkursin, atë kohë u harruat, ose u injoruat? Si ju bëri të ndiheni? E di - më mirë të mos e mbani mend!


Ndoshta ka pasur raste kur ndiheni të lënë pas ose të harruar nga të tjerët. Por ju nuk duhet të ndiheni keq, sepse diçka, jo, Dikush ju zgjodhi - të veçantë - dhe se Ai Dikushi, është Ai që ka më shumë rëndësi – e vërtetë, vetë Zoti!


Atëherë, ku në Bibël flet për ju që jeni të zgjedhur nga Zoti? Hidhini një sy…


Libri


Sikurse na zgjodhi në të përpara se të themelohej bota, që të jemi të shenjtë dhe të papërlyer përpara tij në dashuri. Efesianëve 1: 4


Shiko


Çfarë thotë që bëri Zoti para se të bënte të gjithë botën?


Kjo është e drejtë, na zgjodhi ne! Ai në të vërtetë na zgjodhi, para se të ekzistonim, ose para se të ekzistonte ndonjë gjë! Është e vërtetë, edhe para krijimit të gjithçkaje, Zoti tashmë ju ka planifikuar, ju ka dizenjuar dhe ju ka zgjedhur të jeni i Tij. Kaq do të thuash për Të dhe sa të veçantë të konsideron Ai! Uou!


Dhe meqë ra fjala, kush është Zoti? Epo, Ai është më i fuqishmi dhe më i rëndësishmi dhe më i pabesueshmi, në çdo kohë, apo kudo tjetër! Askush nuk garon me Zotin - dhe Ai ju zgjodhi të jeni i Tij. Po! Të zgjidhesh nga Zoti, është si gjëja më e madhe që mund të imagjinohet! Më mirë se trofetë me vlerë në tërë planetin! Uou e dyfishtë!


Merr!


Ja pra!  Ju mund të mos e keni kuptuar se sa vlerë keni për Perëndinë - por keni vlerë sa e gjithë bota për Të! Dhe këtu është pyetja e rëndësishme për ju sot:


Nëse Zoti ju vlerëson kështu, atëherë çfarë do të thotë kjo për ju? Si duhet të veproni?


Pra, pse nuk merrni një minutë dhe ta falënderoni që Ai është aq i mirë. Falenderojeni që Ai ju zgjodhi. Dhe tregoji Atij se çfarë dëshiron të bësh për shkak të saj.


MEQË RA FJALA, JENI MË TË MIRËT!


Dr. Andy