Geniet van je leven

Day 1 of 7 • This day’s reading

Devotional

De goddelijke uitwisseling

Op het moment dat we ons leven aan God toevertrouwen, vindt er een goddelijke uitwisseling plaats. Hiervoor kunnen we eeuwig dankbaar zijn. Verlossing betekent dat we God geven wat we hebben en Hij geeft ons ervoor terug wat Hij heeft.

Hij neemt al onze zonden, fouten, zwakheden en mislukkingen op Zich en geeft ons in ruil daarvoor Zijn vermogen, Zijn gerechtigheid en Zijn kracht. Hij neemt ons lijden en ziekten weg en geeft ons Zijn genezing en gezondheid. Hij neemt ons het verleden dat gekenmerkt wordt door fouten en mislukkingen af, en geeft ons hoop op een gelukkige toekomst.

Uit onszelf zijn we niets; onze gerechtigheid is als een vies kleed (zie Jesaja 64:5 NBV). Maar in Christus hebben we een toekomst om naar uit te kijken. De uitdrukking "in Christus" betekent eenvoudigweg dat we in elk aspect van ons leven in Hem hebben geloofd. We zijn in verbond met de Almachtige God. Wat een fantastische gedachte!

Gebed van dankbaarheid

Vader, als ik me minderwaardig of veroordeeld voel, herinner me dan aan wie ik in Christus ben. Bedankt dat U mij vergeeft en dat U mij accepteert. Ik voel mij rechtvaardig, sterk en bekwaam door U. Amen

 

Uit het dagboek: The Power of Being Thankful

 

Tip voor jou

Meer inspiratie van Joyce Meyer en informatie over haar bediening is te vinden op onze website .