Next stop: universitetet – en andagtsserie på fire afsnit

Day 1 of 4 • This day’s reading

Devotional

Universitetet – Starten


Jakobs brev 1, 2 - 4

1. Timotheusbrev 4, 12

Romerbrevet 12, 1 - 2

Snart begynder du på universitetet, og for mange er dette det første store skift i livet. Det kan være en tid, som Jakob skriver, hvor ”troen prøves” og ens ”modenhed vokser”. Det er en enorm investering af tid og penge, og dete r værd at være velforberedt.


Alle forholder sig forskelligt til, hvordan det bliver at starte på universitetet. Derfor er det vigtigt ikke at sammenligne dig med andre og at være helt ærlig med dig selv om, hvad du føler.


Hvilke ord beskriver bedst, hvilke følelser du har omkring at starte på universitetet?


Spændt, nervepirrende, fri, forventningsfuld, forvirret, usikker, klar, bange, nervøs, udfordret…


Spørgsmål


Hvad ser du frem til ved at starte på universitetet?


Hvad er du usikker på?


Et af de vigtigste spørgsmål du kan spørge dig selv, før du starter, er ”hvem kommer jeg til at være?”


At flytte hjemmefra og starte på universitetet giver en ny mulighed for at lære folk at kende uden de labels, du havde, da du voksede op. Du er fri til at forme, hvem du gerne vil være og hvad du gerne vil være kendt for. For kristne er det også en mulighed for at vise et nyt eksempel på, hvordan man kan være – ligesom Timotheus. Det kan være godt at bruge tid på at tænke over, hvad du tror på, og hvorfor du tror på det, du gør, inden du starter på universitetet. Bliv ikke overrasket hvis du finder dig selv i færd med at sætte spørgsmålstegn ved dele af dit liv, som du indtil nu har taget for givet. Måske finder du ud af, at din relation til Gud har været båret af familiære vaner, som f.eks. kirke om søndagen, ungdomsgrupper og kristne venner. Hvordan vil du være aktiv og tage gode beslutninger som gør, at du vokser i tro, når du er startet på universitetet?


Når du er flyttet hjemmefra og startet på universitetet, er der ingen der vækker dig søndag morgen for at trække dig med i kirke. Derfor har du brug for selv at vide, hvorfor du synes det er vigtigt at være en del af et kirkeligt fællesskab. Som kristne er der mange særegnede karakteristika, der skiller os fra andre, når vi er os selv. Derfor er det vigtigt at vide, hvorfor vi tror på det, vi gør.


Bed


Kære far, 


hjælp mig med at forberede mig til at starte godt på universitetet. Hjælp mig til at blive den person, som du har skabt mig til at være. Amen.