Het Leven Van Jezus, Deel 4 (4/10)

Day 1 of 6 • This day’s reading

Devotional

Jezus en Maslow


De piramide van Maslow is welbekend. We hebben allemaal onze primaire behoeftes. Als die niet worden bevredigd, blokkeren we. Honger en dorst zijn basisbehoeftes in ons dagelijks leven. Ze bepalen ons dagelijks ritme. We leven van maaltijd tot maaltijd. Als we niet eten en drinken, gaan we dood. Als deze behoeftes niet worden vervuld, dan kunnen we niet eens denken aan het volgende niveau zoals sociale acceptatie, waardering  of zelfontplooiing.


In het leven van Jezus zien we een ander perspectief op het leven. Jezus weet dat dit essentiële behoeftes zijn van ons lichaam, maar Hij opent onze ogen om ook te kijken naar andere dingen. Zijn kijk op het leven is veel groter en wijder. Zelfs verder dan de niveaus waar Maslow over praat. Jezus kijkt verder dan ons lichaam, verder dan de dood. Hij laat zien dat eten en drinken ons lichaam in leven houden, maar ons nooit compleet zullen vervullen. We zullen altijd weer hongerig worden. 


Hij wijst naar zichzelf. Als je Jezus kent en toe laat in je leven, dan zal Hij jouw leven vervullen zoals niets anders dat kan. Een leegte in je leven zal door Hem worden opgevuld. Voorgoed. En deze waarheid zal voor eeuwig zijn. Zelfs als je jong sterft, gaat het leven door. Als je deze waarheid nog niet kent, ga op onderzoek uit. Laat Jezus in je leven toe en Hij belooft je vrede in je ziel te geven. 


P.S. Wil jij elke dag een bemoedigende mail ontvangen? Schrijf je nu in voor Ik Wonder Jou . Na je inschrijving, ontvang je ook een gratis poster van kunstenares Wilma Veen.