Het Leven Van Jezus, Deel 2 (2/10)

Day 1 of 5 • This day’s reading

Devotional

Wie zou Jezus zijn?

Ik denk dat veel mensen geïnteresseerd zijn in Jezus. Zijn naam wordt in ieder geval vaak gebruikt. Helaas vaak zonder na te denken of als vloekwoord. Maar diep van binnen zijn er veel mensen die graag meer willen weten over Hem. 

Misschien ben jij ook wel geïnteresseerd in het christendom. Je gelooft het niet, maar toch maakt het je nieuwsgierig. Wie is toch die Jezus? Hij doet wonderen en lijkt wel heel bijzonder. 

Je bent niet de enige. Veel mensen willen meer over Hem weten. Zelfs in de Bijbel waren mensen op zoek. Laten we eens kijken naar dit gedeelte van Jezus’ leven. 

In de Bijbel heeft een belangrijke leider, Nicodemus genaamd, dezelfde interesse. Hij wil Jezus vragen stellen, maar durft dat niet te doen waar iedereen bij is. Hij ontmoet Jezus op een geheime locatie in de avond. Misschien zoek jij ook wel op deze manier? Heb je liever niet dat je vrienden of familie weten dat je zoekt naar antwoorden online. Geen probleem. Voor Jezus maakt het niks uit. 

De boodschap die Jezus deelt is bijzonder. Sommige mensen zien het christendom als een religie vol veroordelingen. Maar lees dan eens dit deel van het verhaal: 

Want alzo lief had God de wereld, dat Hij zijn eniggeboren zoon gaf, zo dat iedereen die gelooft niet zal sterven maar het eeuwige leven zal hebben. Want God stuurde niet zijn zoon in de wereld om te oordelen maar om hen te redden. 

Jezus heeft het hier over zichzelf. Hij is gekomen om eeuwig leven te geven, niet om mensen te veroordelen. Hij komt om te redden. Wil jij meer weten? 

P.S. Wil jij elke dag een bemoedigende mail ontvangen? Schrijf je nu in voor Ik Wonder Jou. Na je inschrijving, ontvang je ook een gratis poster van kunstenares Wilma Veen.