Ga Op Zendingsreis Naar Je Werkplek

Devotional

INLEIDING


Ben je ooit op een korte zendingsreis geweest, of heb je ooit overwogen om er een te maken?


Misschien organiseert jouw kerk in de zomer zo’n zendingsreis, om te helpen bij een bouwproject, om kinderen te onderwijzen of om les te geven in Engels als tweede taal.


Het zal ongetwijfeld waardevol zijn wat je tijdens zo'n korte zendingsreis doet. En weet je wat zo mooi is? God kan jou voor iets gebruiken dat nog veel waardevoller is.


God heeft je toegerust met vaardigheden en talenten om werk te kunnen doen waar je de kost mee kunt verdienen. De kans is groot dat je werkt bij een seculier bedrijf, met veel mensen die het GOEDE NIEUWS moeten horen. 


God heeft je zelfs naar een plaats gebracht waar geen enkele zendeling of voorganger is toegestaan. Het is een rijk zendingsveld! En het is er één waar je elke dag naartoe gaat!!!


In dit leesplan gaan we samen met jou op zoek naar een "ZENDINGSREIS" naar je werk, op een manier die aanvaardbaar is voor jouw bedrijf en een zegen voor je collega’s.


Laten we beginnen met inchecken bij de Bijbel. Efeziërs 2:10 zegt dat ieder van ons "in ​Christus​ ​Jezus​ is geschapen om de weg te gaan van de goede daden die God heeft voorbereid". Galaten 6:9-10 voegt eraan toe dat we "voor iedereen het goede moeten doen".


Dit zijn aanwijzingen uit Gods woord die gelden voor ons dagelijks leven, waar we ons ook bevinden: niet alleen in de kerk, in studie-/gebedsgroepen of op een zendingsreis, maar ook op het werk!


We beginnen met enkele dagen voorbereiding en dan gaan we stap voor stap, dag voor dag, de ZENDINGSREIS naar je werk voltooien.


Geen zorgen over de details: dit leesplan leidt je door elk detail van de reis. Je hoeft alleen maar klaar te zijn om te bidden en bereid te zijn om te dienen. 


Eén praktisch verzoek als we aan de slag gaan, een voorwaarde als je wilt....


Je hebt één of twee gebedspartners nodig om met je mee te gaan op deze reis. Ze hoeven niet op je werk te zijn, dus het kan iedereen van je familie, studie-/gebedsgroep, kerk of een andere christelijke vriend zijn. 


Zoek die perso(o)n(en) en laat hem of haar dit YouVersion-leesplan samen met jou volgen. Blijf in contact met hen - app, e-mail, telefoon of face-to-face - terwijl je door het plan heen gaat, zodat ze voor jouw specifieke behoeften kunnen bidden en je onderweg kunnen bemoedigen.


Zoek je gebedspartner(s) en laten we beginnen! 
GEBED


Hemelse Vader, ik dank U voor het werk dat U mij gegeven hebt. Ik bid dat U deze ZENDINGSREIS, die ik op het punt sta te ondernemen, wilt zegenen. Zegen hem zodat hij U mag verheerlijken en mij dichter bij degenen met wie ik werk en ook bij U mag brengen. Amen.
ACTIES


Zoek 1 of 2 gebedspartners om elke dag van je ZENDINGSREIS voor je te bidden. Vraag hen om samen met jou dit leesplan te volgen.


Optie: ken je eventueel iemand anders die samen met jou een ZENDINGSREIS op zijn of haar werk wil maken? Het kan leuk zijn om het samen te doen, zelfs als je op verschillende plaatsen werkt.