Hagyd el gondjaidat és találj rá az örömre!

Devotional

Figyelj arra, amit magadban mondasz!

Üdvözöllek,

Egy olvasási tervet kezdünk, a 94. zsoltár 18. és 19. versével azt fogjuk megtanulni, miként hagyjuk gondjainkat Jézus lábainál, és találjunk rá (végre...!) az örömre.

„Amikor azt mondom: „El fogok esni”, Uram, szereteted támaszt nyújt. Amikor a gondterheltség erőt vesz rajtam, bátorítasz engem, s szívem repes az örömtől.” (Lásd Zsoltárok 94,18-19)

„Amikor azt mondom”... Mindegyikünknek szokása, hogy minduntalan magunkban beszélünk. És te, Testvérem, mit szoktál ismételgetni benső párbeszéded rejtekében?

Néhányan közülünk azt gondolják, hogy...

  • nem elég rátermettek,
  • nem elég nyitottak a külvilág felé,
  • nem elég türelmesek,
  • nem elég okosak,
  • nem elég szépek,
  • nincs mit szeretni rajtuk.

Talán évek óta ismételték neked mindezt. De Isten is szól hozzád, és az ő hangja ma erősebb benned: „Elég értékes voltál ahhoz, hogy egyetlen Fiam meghaljon érted. Elég értékes vagy ahhoz, hogy irántad való szeretetem szüntelen kísérjen.”

Nagyon erősen kötődik hitünkhöz az, amit magunkban mondunk. Nézzük csak Jeremiást, aki reménytvesztve ezt a nagyon őszinte imát intézte Istenhez: „Ezt mondtam: Nincs már jövőm, nem bízom többé az Úrban...!” Emlékezz meg kínos helyzetemről és nyomorúságomról, az abszintről és a méregről...! Én jól emlékszem rá és odaveszek.” (Lásd Siralmak 3,18-20)

Isten tudja azonban, hogy időbe telik, amíg a magunkhoz intézett szavakon változtatni tudunk. A költő ugyanabban az imában ezt is mondja: „Íme, amiről meg akarok emlékezni szívemben, ami reményt fog nekem adni: Isten jósága nem fogyatkozik meg, és együttérzése nem ér véget, hanem megújul minden reggel. Ó! Milyen nagy is hűséged!... Megvallom, az Úr az én osztályrészem, ezért benne remélek.” (Lásd Siralmak 3, 21-24)

Hogy elhagyd gondjaidat, és újra örömre találj, kezdd azzal, hogy odafigyelsz, mit is mondasz, amikor magadban beszélsz... és válts programot és programozást! Isten türelmes, és ha engeded, segíteni fog. Istennel hőstetteket fogsz végrehajtani...!

Köszönöm, hogy vagy!
Eric Célérier

Ez a terv egy mindennapi bátorító email kivonata Egy Csoda Minden Nap elnevezéssel. Arra hívlak, hogy ide kattintva  iratkozz fel , hogy megkapd a mindennapi üzeneteket.