1 Летописи 5:1-2

1 Летописи 5:1-2 MK2006D

Синови на Рувим, првороден Израилев; тој беше првороден, но от­како ја оскверни постелата на татко си, првенството им беше дадено на сино­вите на Јосиф, син Израилев, но под услов да не се пишат првородени. Бидејќи Јуда беше најсилен меѓу браќата свои, тоа и водачот излегуваше од него, но првенството беше пренесено на Јосиф,
MK2006D: Свето Писмо: Стандардна Библија 2006 (со девтероканонски книги)
Сподели

Ве охрабрува и предизвикува да барате блискост со Бог секојдневно.


YouVersion uses cookies to personalize your experience. By using our website, you accept our use of cookies as described in our Privacy Policy.